Φωτιά Βούλα – Γλυφάδα: Δραματικές στιγμές με σπίτια στις φλόγες – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (Βίντεο & φωτο)

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Πανόραμα Βούλας όπου μαίνεται η φωτιά, η οποία ξέσπασε νωρίτερα στην Άνω Γλυφάδα και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν πέσει και οι εθελοντές.

Δείτε: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βούλα – Εκκένωση σπιτιών

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα – Καίγονται σπίτια (Βίντεο)

Φωτιά σε Γλυφάδα-Βούλα: «Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη» – Καίγονται άλση και παρκάκια

Νωρίτερα έγινε προληπτική εκκένωση, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

«Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας».

Ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρεται ένας πυροσβέστης ο οποίος επιχειρούσε το μέτωπο της φωτιάς στη Βούλα.

Ο πυροσβέστης, όπως μετέδωσε το Open, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, όμως χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να μην χειροτερέψει. Σημειώνεται πως οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Καταγγελία κατοίκου της Βούλας για εμπρησμό

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη, κάτοικος του Πανοράματος Βούλας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που θα δείτε στο video, μια «αγκαλιά φωτιάς» όπως την χαρακτήρισε, εμφανίστηκε στο δάσος, τονίζοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν κουκουνάρι, ενώ πρόσθεσε πως ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είδε ένα μηχανάκι να φεύγει από το σημείο.

Δείτε το video:

Εκκενώνονται 4 οικισμοί και γηροκομείο – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις 

Την περιοχή γύρω από το νεκροταφείο Βάρης έχει περικυκλώσει η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα μηχανές και αυτοκίνητα εθελοντών πυροσβεστών να έχουν εγκλωβιστεί και οι πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν τα οχήματα αλλά και τις υποδομές.

Το πύρινο μέτωπο γύρω από το νεκροταφείο είναι τεράστιο, ενώ φαίνεται να κατευθύνεται ξανά προς τη Βάρη αυτή τη φορά με πολύ μεγάλη δύναμη καθώς οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί ξανά.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναμπεί η φωτιά στην πόλη αλλά από διαφορετικό σημείο αυτή τη φορά και όχι από τη ρεματιά της χλόης. Τόνισε μάλιστα ότι θα εκκενωθούν ακόμα 4 σημεία αλλά και ένα γηροκομείο στη Βάρη, καθώς η φωτιά μοιάζει ανεξέλεγκτη και οι άνεμοι την διαχέουν παντού και ταυτόχρονα κατακερματίζουν της πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναφορικά με τις καταστροφές, ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 20 σπίτια και σε 4 οχήματα, ενώ τρία σπίτια έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώνεται αυτή την ώρα στο Άνω Πανόραμα της Βούλας. Ήδη στον οικισμό έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ η φωτιά φαίνεται να περνά πλέον προς το Νεκροταφείο της Βούλας όπου υπάρχει ένα κομμάτι παρθένου δάσους που δεν έχει ακόμα καεί και μοιάζει πολύ δύσκολο το να γλιτώσει.

Όπως μεταδίδει μέσα από το πύρινο μέτωπο ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να σωθεί τουλάχιστον το νεκροταφείο της περιοχής. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο και πυροσβεστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να σώσουν το πυροφυλάκιο που βρίσκεται εκεί.

Ευχή όλων να εκλεχθεί η κατάσταση πριν πέσει ο ήλιος και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να έχουν αποτελέσματα, καθώς οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην φωτιά καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις

Η φωτιά ξέσπασε, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση, στο τέλος της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πουρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα και με σύμμαχο τον δυνατό αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρα τμημάτα, 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Διακοπές κυκλοφορίας

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Πολιτική Προστασία: Οι «επικίνδυνες» περιοχές για εκδήλωση φωτιάς την Κυριακή

Σε επιφυλακή για φωτιές και στην Αττική βρίσκονται οι Αρχές.

Συγκεριμένα, στον χάρτη πρόβλεψης εκδήλωσης πυρκαγιάς της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Αττική, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και τα νησιά βρίσκονται σε μεσαίο επίπεδο κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί