Φωτιά σε Γλυφάδα-Βούλα: «Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη» – Καίγονται άλση και παρκάκια

Άλση και παρκάκια στο Πανόραμα της Βούλας καίει η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού. «Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», σημειώνει ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-ΒουλιαγμένηςΓρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Δείτε: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βούλα – Εκκένωση σπιτιών

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα – Καίγεται το πρώτο σπίτι (Βίντεο)

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέχισε:

«Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα.

Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη:

«Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί