Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Εκκενώνονται 4 οικισμοί και γηροκομείο – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις (Bίντεο)

Την περιοχή γύρω από το νεκροταφείο Βάρης έχει περικυκλώσει η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα μηχανές και αυτοκίνητα εθελοντών πυροσβεστών να έχουν εγκλωβιστεί και οι πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν τα οχήματα αλλά και τις υποδομές.

Το πύρινο μέτωπο γύρω από το νεκροταφείο είναι τεράστιο, ενώ φαίνεται να κατευθύνεται ξανά προς τη Βάρη αυτή τη φορά με πολύ μεγάλη δύναμη καθώς οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί ξανά.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναμπεί η φωτιά στην πόλη αλλά από διαφορετικό σημείο αυτή τη φορά και όχι από τη ρεματιά της χλόης. Τόνισε μάλιστα ότι θα εκκενωθούν ακόμα 4 σημεία αλλά και ένα γηροκομείο στη Βάρη, καθώς η φωτιά μοιάζει ανεξέλεγκτη και οι άνεμοι την διαχέουν παντού και ταυτόχρονα κατακερματίζουν της πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναφορικά με τις καταστροφές, ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 20 σπίτια και σε 4 οχήματα, ενώ τρία σπίτια έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώνεται αυτή την ώρα στο Άνω Πανόραμα της Βούλας. Ήδη στον οικισμό έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ η φωτιά φαίνεται να περνά πλέον προς το Νεκροταφείο της Βούλας όπου υπάρχει ένα κομμάτι παρθένου δάσους που δεν έχει ακόμα καεί και μοιάζει πολύ δύσκολο το να γλιτώσει.

Όπως μεταδίδει μέσα από το πύρινο μέτωπο ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να σωθεί τουλάχιστον το νεκροταφείο της περιοχής. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο και πυροσβεστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να σώσουν το πυροφυλάκιο που βρίσκεται εκεί.

Ευχή όλων να εκλεχθεί η κατάσταση πριν πέσει ο ήλιος και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να έχουν αποτελέσματα, καθώς οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην φωτιά καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί