Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζοφστάλ

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας ανέφερε πως τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

“Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ” μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Αραχάμια. Μέχρι και απόψε το βράδυ το Κίεβο παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε πως τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν εκ νέου την επίθεση με αεροπορική υποστήριξη σε ορισμένες περιοχές της Μαριούπολης προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του εργοστασίου Αζοφστάλ.

Από τη μεριά του ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλεξέι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή ήταν αδύνατο να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση στη Μαριούπολη καθώς η Ουκρανία δεν διέθετε επαρκή αριθμό βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με την Iryna Vereshchuk, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό για την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών, 156 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ μέχρι στιγμής. Αρκετές εκατοντάδες ακόμα παραμένουν στο έδαφος του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 40 βαριά τραυματισμένων στρατιωτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί