«Σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε το Κίεβο – Διαψεύδει η Ρωσία

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο ουκρανός διαπραγματευτής, τονίζοντας ότι Μόσχα και Ουκρανία έχουν βρει κοινά σημεία στα κρίσιμα ζητήματα για τον τερματισμό του πολέμου, εκτός από αυτά για την Κριμαία.

Ένας από τους διαπραγματευτές της ουκρανικής πλευράς δήλωσε μάλιστα ότι η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι τα προσχέδια μιας συνθήκης ειρήνης είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ώστε να καθίστανται πιθανές οι απευθείας διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine αναφέρει μάλιστα ότι η Τουρκία είναι πιθανό να είναι ο τόπος όπου θα συναντηθούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, η Ρωσική πλευρά έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών. Η Μόσχα σημειώνει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των ηγετών και ότι η θέση της Μόσχας σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς δεν έχει αλλάξει. «Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε μια συνάντηση κορυφής», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά: η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί