Η απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής από τον Λ. Αυγενάκη – Δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του χρυσαυγίτη Λαγού! (Βίντεο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης παίζει επικινδυνως, στα όρια της πολιτικής και θεσμικής του ιδιότητας. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δεν δίστασε να αποδώσει την τουρκική στρατηγική της έντασης και κλιμάκωσης στις «προκλητικές δηλώσεις» παραγόντων της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή την φορά όμως, παίζει -με απύθμενη ελαφρότητα ή βάσει σχεδίου;- με τον ίδιο τον πυρήνα των δημοκρατικών θεσμών. Και δεν διστάζει, προς χάριν των κομματικών σκοπιμοτήτων και της τακτικής της πόλωσης, να απενοχοποιήσει την Χρυσή Αυγή αποδίδοντας την ευθύνη των, συντονισμένων και επαναλόμβενων, τραμπουκισμών της εντός κοινοβουλίου στην κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ίδιον τον πρωθυπουργό.

Ο γραμματέας της ΝΔ μιλώντας σήμερα στο πρωί στον ΣΚΑΙ, αφού προηγουμένως καταδίκασε το νέο κύρηγμα μίσους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, έσπευσε να πρσθέσει ότι την ευθύνη για τις αλλεπαλληλες φασιστικές εκτροπές μέσα στη Βουλή την έχει η κυβέρνηση επειδή «έχει αποδυναμώσει τους θεσμούς».

«Είναι αυτονόητο», δήλωσε, «ότι πρέπει να δυναμώσουμε τους θεσμούς, να υπηρετήσουμε σωστά τη δημοκρατία διότι οι συμπεριφορές που έχουν δει το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, πέρα από τα οικονομικά, έχουν τραυματίσει τους θεσμούς της χώρας μας αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Οπότε αποτέλεσμα, πολλές φορές, όλων αυτών των συμπεριφορών, με ευθύνη του προέδρου της Βουλής σε προηγούμενες συνεδριάσεις, με ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης, του ίδιου του πρωθυπουργού, όλες αυτές οι συμπεριφορές δυστυχώς αποδυναμώνουν θεσμούς, τραυματίζουν τη Δημοκρατία και μια μορφή αποτελεσμάτων είναι και αυτό που είδαμε χθες στη Βουλή».

Οι δηλώσεις Αυγενάκη πυροδότησαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση.

«Οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αναφορικά με τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται: «Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Βουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές».

Ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας μέσω twitter, υποστήριξε ότι «η καταδίκη της ΧΑ από μέρους μας δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Από την επίσημη ΝΔ, ωστόσο, και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ουδεμία απάντηση και ουδέν σχόλιο υπήρξε. Κι αυτή η σιωπή αφήνει σκιές ενώπιον του συντονισμένου και συντεταγμένου πλέον – όπως αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλοι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών – σχεδίου υπονόμευσης του κοινοβουλευτισμού από τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος…

tvxs.gr, βίντεο: Left.gr

Δείτε ακόμη:

Νέο προκλητικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη Λαγού στη Βουλή – Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Ξυδάκη (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί