Γρεβενά: Θρήνος για τους 3 νεκρούς εργάτες από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Στα μαύρα τα Γρεβενά για την έκρηξη και το δυστύχημα στο εργοστάσιο που στοίχισε τρεις ανθρώπινες ζωές. Ο θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη…

Το εργοστάσιο στα Γρεβενά διαλύθηκε από την έκρηξη, με τρεις από τους εργαζόμενους να βρίσκουν ακαριαίο θάνατο. Η πολη ντύθηκε στα μαύρα για τα θύματα και προσπαθεί να συνέλθει από το ισχυρό σοκ. Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζονται και οι νέες περιγραφές δείχνουν ένα μέρος από τα όσα έγιναν χθες το πρωί. Σε μια επιχείρηση που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει εξαγωγές εκρηκτικών, απασχολούσε 40 εργαζόμενους και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα.

«Δυστυχώς από την μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο εκρηκτικών δεν έμεινε τίποτα, συνεπώς θα πρέπει οι ειδικοί σχετικά με το αντικείμενο να αποφανθούν, που θα πάρει ημέρες, ώστε να αξιολογηθεί τι ακριβώς συνέβη για να μάθουμε τι έγινε και να προλάβουμε ανάλογα δυστυχήματα να μην ξανασυμβούν» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες 21 Μαρτίου στην περιοχή.

«Στην συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει ξανασυμβεί ατύχημα στο παρελθόν, δούλευε καλά, είχε 10 χρόνια λειτουργίας, προμήθευε στην χώρα μας εκρηκτικά, έκανε εξαγωγές. Ήταν ένα συμβάν πολύ δυσάρεστο, τραγικό και εμείς βρεθήκαμε στα χαμένα πρώτη φορά γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απλά παρακολουθούσαμε να δούμε το αποτέλεσμα. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, εγώ είμαι στο γραφείο μου, στα Γρεβενά στην κεντρική υπηρεσία του δήμου, σε απόσταση 15 χλμ. σε ευθεία γραμμή από το εργοστάσιο και κουνήθηκαν τα τζάμια έως και μέσα στο κέντρο της πόλης» ανέφερε ο κ. Τριγώνης.

«Τα Γρεβενά είναι ένας τόπος μικρός με τα καλά και τα κακά του. Τα καλά είναι ότι γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, αν δεν γνωρίζαμε τα παιδιά, γνωρίζαμε τους γονείς τους, τους συγγενείς τους. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και ήταν ένα πολύ στενάχωρο γεγονός για εμάς γιατί χάθηκαν τα παιδιά και καταστράφηκε και μια επιχείρηση που απασχολούνταν περίπου 40 άτομα, εδώ δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, είναι πολύ δύσκολη η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας με τέτοιες εγκαταστάσεις» προσέθεσε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Τριγώνη, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος από χθες για να διασφαλιστεί ο χώρος και θα αρχίσουν σήμερα να σηκώνουν τα συντρίμμια για να βρουν περισσότερα στοιχεία και οτιδήποτε άλλο κρίνουν οι αρχές ότι πρέπει να γίνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί