Πλήθος κόσμου στην πορεία στη βάση της Σούδας – Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν απειλές να μην φτάσει η πορεία στο σημείο

Ανακοίνωση με αφορμή την παγκρήτια πορεία στη Βάση της Σούδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι καταγγέλλουν απειλές και προσπάθειες να μην φτάσει η πορεία στο σημείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με κάθε πιθανό μέσο οι ΝΑΤΟϊκοί προσπάθησαν να ματαιώσουν την αντιιπεριαλιστική αντιπολεμική πορεία φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων της Κρήτης στη βάση της Σούδας.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!

Καταγγέλλουμε την αδιανόητη παρέμβαση άγνωστων μηχανισμών που στο όνομα της Βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα επενέβησαν πολλάκις σε επιχειρήσεις μεταφορών (πούλμαν) που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των οργανωμένων φορέων στη Σούδα για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης. Με απειλές και “παραινέσεις” να μη μεταφέρουν διαδηλωτές όσοι θέλουν συνεργάζονται με τη βάση για μεταφορές, οι παρεμβάσεις αυτές οδήγησαν στην αιφνιδιαστική ακύρωση του δρομολογίου και μάλιστα δύο φορές.

Η αδιανόητη αυτή υπόγεια παρέμβαση για την ακύρωση μιας λαϊκής διαδήλωσης δείχνει το πραγματικό πρόσωπο και την εξουσία που θέλουν να εγκαταστήσουν οι ιμπεριαλιστές.

Οι ΝΑΤΟϊκοι δεν διστάζουν να συμπεριφέρονται στα Χανιά και στη χώρα μας σαν ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ προσπαθώντας με υπόγειες παρεμβάσεις και απειλές να ακυρώσουν ακόμη και τις λαϊκές διαδηλώσεις που δεν του αρέσουν!

Η αστυνομία, λειτουργώντας ως υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, παρενοχλούσαν το σώμα της διαδήλωσης δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας στην προσυγκέντρωση στα Χανιά και στη Βάση της Σούδας.

Τρέμουν να μην εκφραστεί το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού που δεν συμβιβάζεται με τις βάσεις -ορμητήρια πολέμου που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας. Δεν συμβιβάζεται με τη σύγχρονο μακαρθισμό και τα πολεμοχαρή σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θέλει να εμπλέξει τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και να την προσδέσει ακόμη πιο βαθιά στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο του ΝΑΤΟ. Μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία την ώρα που ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια, τη φτώχεια και την πανδημία.

Δεν τα κατάφεραν να κάμψουν τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιπολεμικούς αγώνες μας και ούτε πρόκειται! Η σημερινή μαζική διαδήλωση είναι η απάντησή μας. Οι μεθοδεύσεις τους αναδεικνύουν ακόμη πιο πολύ την ανάγκη για παλλαϊκή συστράτευση και ενωτικό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα!

Καμία εμπλοκή στον πόλεμο!

Να σταματήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δίνει όρκους πίστης στους ΝΑΤΟϊκούς στέλνοντας όπλα και πολεμικό υλικό και εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις

Ειρήνη και φιλία των λαών

Αλληλεγγύη στον άμαχο πληθυσμό και τον λαό της Ουκρανίας. Αμεση παυση των εχθροπραξιων στην Ουκρανια. Οχι στον πόλεμο

Δείτε τις φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί