Παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας την Κυριακή

Ανακοίνωση για το Διήμερο Εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ, η οποία οργανώνει διήμερο αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής δράσης, εξέδωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου θα κάνει εκδήλωση στην πλατεία Νίκαιας (ΕΟΚ & Σμπώκου) την Παρασκευή 20 Μάη στις 19:00, με θέμα την παρουσίαση της μπροσούρας της, «Η Βάση της Σούδας», ενώ κάλεσμα απευθύνεται και για την παγκρήτια πορεία στην βάση της Σούδας την Κυριακή 22 Μάη.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Πλ. Ελευθερίας την Κυριακή 22/5/22 στις 9:00πμ. Δηλώσεις συμμετοχής για όσους θέλουν να να μετακινηθούν με τα λεωφορεία γίνονται στο eedyeher@gmail.com ή στα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης:

Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Η επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών φέρνει συνέπειες για όλους τους λαούς, που πληρώνουν ήδη τις συνέπειες του πολέμου. H έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, που έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, όπως και σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς, είναι η διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας μας, η πάλη ενάντια στη χρήση υποδομών που χρησιμοποιούνται για τη γενίκευση του πολέμου, η ένταση του αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων ΝΑΤΟϊκών υποδομών.

Ειδικά για την Κρήτη, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται κανείς. Είναι γνωστός ο κομβικός ρόλος της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και αλλού. Ο Κρητικός λαός ανησυχεί βλέποντας Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελούν εν δυνάμει στόχο. Την ίδια στιγμή ρώσικα πλοία περιπολούν στην περιοχή, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας

Τα παραπάνω είναι συνέπειες της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Αποτελεί πρόκληση η ανάδειξη της χώρας μας σε πρώτη δύναμη στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η σημασία της βάσης της Σούδας έχει τονιστεί πολλές φορές από αξιωματούχους των ΗΠΑ, από τον πρώην πρέσβη Τζ. Πάιατ που επιθεωρούσε συχνά τις εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα σαν υπουργός Επικρατείας, από την ίδια την κυβέρνηση. Όλο και πιο συχνά αεροπλανοφόρα δένουν στην Σούδα, στρατιωτικές μονάδες έχουν κάνει τα Χανιά μόνιμο σημείο στάθμευσης. 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη  ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Κρήτη όπως και σε όλη την χώρα το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης.

Η ΕΕΔΥΕ οργανώνει διήμερο αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής δράσης και

στα πλαίσια αυτά, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου θα κάνει εκδήλωση στην πλατεία Νίκαιας (ΕΟΚ & Σμπώκου) την Παρασκευή 20 Μάη στις 19:00

με θέμα την παρουσίαση της μπροσούρας μας

Η Βάση της Σούδας

Διαχρονικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Μόνιμη απειλή για το λαό μας και τους γείτονες λαούς

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης οργανώνουν Παγκρήτια Πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας την Κυριακή 22 Μάη.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Πλ. Ελευθερίας την Κυριακή 22/5/22 στις 9:00πμ. Δηλώσεις συμμετοχής για όσους θέλουν να να μετακινηθούν με τα λεωφορεία γίνονται στο eedyeher@gmail.com ή στα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Καμία εμπλοκή ― καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
  • Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

Το Διήμερο στηρίζουν με αποφάσεις τους:

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Το Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ν. Ηρακλείου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδ/κής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

Ο Σύλλογος Ωρομισθίων & Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Το Παράρτημα Ηρακλείου Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί