«Οριακά οι Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου – Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Ανωγείων»

Δύο νέες περιοχές εντάσσονται από το Σάββατο στο «βαθύ κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να «πετά» το «μπαλάκι» στους πολίτες όσον αφορά τις ευθύνες για την εξάπλωση των κορυσμάτων κορονοϊού.

«Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει η Π.Ε Φωκίδας και τα Ανώγεια από το Σάββατο στις 06:00.

Σχετικά με την Π.Ε Λάρισας, η περιοχή βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» λόγω της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι «βρίσκονται όριο» περιοχές όπως η Κοζάνη, η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Ημαθία, οι Σέρρες,το Κιλκίς, η Ζάκυνθος, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Οι διευκρινίσεις για τα μέτρα

Για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό «2». Πλέον, θα απαιτείται η χρήση του εν λόγω κωδικού μαζί με βεβαίωση – αποδεικτικό για το ραντεβού.
Η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, μαζί με τον θρησκευτικό ή πολιτικό λειτουργό και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό.

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου άνοιξε την τοποθέτησή της σημειώνοντας ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, με την πιθανότερη αιτία του φαινομένου να είναι οι μεταλλάξεις. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 ημέρες. Στην επικράτεια, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 16.500 άτομα, ενώ στο λεκανοπέδιο Αττικής ανέρχονται σε 8.500.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά έγινε λόγος για την… χαλάρωση των πολιτών και όχι για τις κυβερνητικές ευθύνες, όσον αφορά τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού. «Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση σε όλες τις περιφέρειες, με 330 εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία μας. Η επιδείνωση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων ο χειμωνιάτικος καιρός οι μεταλλάξεις του ιού, η ήδη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα αλλά και η χαλάρωση ορισμένων πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

«Η ορθή χρήση της μάσκας είναι το αποτελεσματικότερο όπλο μας», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασθέντων.

Σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα της κολχικίνης, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι υπάρχουν μελέτες από το εξωτερικό οι οποίες δείχνουν ότι βοηθά σχετικά με την αντιμετώπιση των φλεγμονών που προκαλούνται από τον κορονοϊό. Ωστόσο, για την Ελλάδα, σημείωσε πως «δεν έχουμε δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χορήγησης του φαρμάκου».

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η κίνηση του γιατρού του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» ήταν υπερβολική και οι ισχυρισμοί του ήταν αβάσιμοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί