Σ. Βαρδάκης: «Να ενεργοποιηθεί άμεσα η ΑΡΩΓΗ για πληγέντες περιοχών του Δήμου Ηρακλείου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, για τους Δημότες των περιοχών  του Δήμου Ηρακλείου, μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασιλείου Λαμπρινού.

Ο Δήμαρχός με την επιστολή του, αιτείται την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, για τους Δημότες των περιοχών  Δημοτικής Ενότητας Γοργολαΐνη, Δημοτικής Κοινότητας 2ου Ανατολικού Διαμερίσματος, 3ου Δυτικού Διαμερίσματος, 4ου Νοτίου Διαμερίσματος, Βασιλειών, Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου και Σταυρακίων, Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου, Δημοτικής Ενότητας Αλικαρνασσού και Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, ώστε οι δημότες να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια της  υπ’ αρ. πρωτ. 1378/28-2-2022 απόφασης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, περί κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παραπάνω περιοχών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Το Υπουργείο οφείλει να αναλογιστεί ότι οι Δημότες Ηρακλείου δεν έχουν λάβει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος, έξι μήνες μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και να φροντίσει άμεσα για την παροχή της πρώτης αρωγής  ενεργοποιώντας το πρόγραμμα ΑΡΩΓΗ».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να τους ενημερώσει σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί