Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν το πάρκο «Αθλητικής Φιλίας» κατά της οπαδικής βίας δέκα ημέρες μετά τα εγκαίνιά του

Δέκα μόλις ημέρες μετά τα εγκαίνια, άγνωστοι αφαίρεσαν τις πλάκες με τα ονόματα του Άλκη, του Νάσου και του Τόσκο, θυμάτων της τυφλής οπαδικής βίας, από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πλάκες είχαν τοποθετηθεί στις ρίζες τριών ελαιόδεντρων.

«Άμεσα θα προχωρήσουμε σε αντικατάστασή τους, δήλωσε η δημοτική αρχή, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό. Παράλληλα ζήτησε από όλους να δείξουν τον σεβασμό στο χώρο.

«Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και ψάχνουμε τις κάμερες από τα γύρω καταστήματα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μη σέβονται ούτε τους νεκρούς», όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος μιλώντας σε έντονο ύφος, γνωστοποιώντας επιπλέον ότι «έχουμε παραγγείλει νέες ταμπέλες και μόλις τις λάβουμε θα επανατοποθετηθούν στο σημείο».

Όπως είπε ακόμη ο κ. Θεοτοκάτος, «τη βαρβαρότητα δεν πρέπει να την επιτρέπει κανείς. Πρέπει να απομονώσουμε τα στοιχεία που την προκαλούν. Αρχίσαμε πλέον να αναρωτιόμαστε μήπως τους… προκαλούμε κιόλας που φτιάξαμε το συγκεκριμένο πάρκο με τις ταμπέλες των ονομάτων των δολοφονημένων παιδιών».

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης μεταφέρει απεγνωσμένος ότι, «δε γίνεται να λέμε συνέχεια στους πολίτες που βγαίνουν βόλτα στο σημείο να το προσέχουν…».

Οι ταμπέλες που αφαιρέθηκαν βρίσκονταν κάτω από τα τρία ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων νέων.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί