Παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής της Κατερίνας Σκλαβενίτη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλιό Ταχυδρομείο) φιλοξενεί την Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής της Κατερίνας Σκλαβενίτη από τις 14 έως τις 19 Μάρτη 2022.

Κόρη του γνωστού γλύπτη και κεραμίστα Χριστόφορου Σκλαβενίτη, η Κατερίνα Σκλαβενίτη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά ενώ έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ήρθε σε επαφή με τις καλές τέχνες ήδη από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου της Βενετίας ασχολήθηκε παράλληλα με τη κεραμική, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. 

Η ζωγραφική της, με μελάνια μαύρα και χρωματιστά, ή ακρυλικά χρώματα, έχει ένα ιδιότυπο γεωμετρικό χαρακτήρα, που εκδηλώνεται είτε αυστηρά είτε άναρχα, ασπρόμαυρα ή πολύχρωμα. Το πραγματικό, μετατρέπεται σε συμβολικό μέσα από τη φύση και τις γυναικείες μορφές, που αποτελούν και τη μόνη ανθρώπινη παρουσία.

Προηγούμενες ατομικές εκθέσεις της έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στον Πειραιά ενώ φωτογραφίες της για το project «Αθήνα Θέα» έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μπεζανσόν στο Παρίσι και περιλαμβάνονται σε σχετικό λεύκωμα από τις εκδόσεις Άγρα (2016). Διάφορα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από τις αρχές του 1980 έως σήμερα.

Θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:30 έως τις 14:00 και από τις 18:30 έως τις 21:30 ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί