Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής προσφύγων στο πατάρι της Βικελαίας

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων –αποκλεισμένων στην Ελλάδα από Αφγανιστάν, Υεμένη, Ιράν, Κονγκό, Συρία και Καμερούν.  

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την οργάνωση «Love Without Borders». Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στον χώρο της έκθεσης από τους διοργανωτές και ενημερώθηκε τόσο για τα έργα όσο και για τις προσωπικές  ιστορίες των προσφύγων που τα δημιούργησαν. 

Αμέσως μετά κάλεσε τους συμπολίτες να την επισκεφθούν, καθώς όπως δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για  μια ενδιαφέρουσα έκθεση, με πολύ ωραίες δημιουργίες. Στόχος της, πέρα από τη δυνατότητα που προσφέρει στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να εκφραστούν μέσω των έργων τους,  είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το προσφυγικό, το οποίο δυστυχώς είναι πάλι στην  επικαιρότητα ετούτες τις μέρες εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία». 

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσίων Μαρία Καναβάκη, η Υπεύθυνη του προγράμματος «ESTIA» στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου Δήμητρα Καμπέλη κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαρτίου. 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9:30-14:30

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:30-14:00 & 17:30-20:30

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί