Βατερλό Αυγενάκη: Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για την καθίζηση στο δρόμο της Μεσαράς, όμως το τμήμα έγινε επί ΝΔ, το 2014!

Πώς ο Ν. Παππάς εκθέτει τον λαλίστατο υφυπουργό του Μητσοτάκη

Ο Αυγενάκης έσπευσε να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για την καθίζηση σε τμήμα του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά, ποντάροντας στην άγνοια ή την έλλειψη μνήμης. Αλλά δε μας είπε ότι το συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2014, άρα η καθίζηση είναι “έργο ΝΔ”, όπως του υπενθυμίζει ο Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

Δείτε: Προσοχή στους οδηγούς: Σοβαρή καθίζηση στον δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά (Βίντεο & φωτο)

Κλείνει τμήμα του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά μετά την καθίζηση

Τί δήλωσε ο υφυπουργός του Μητσοτάκη:

Εγκαινιάστηκε με τιμές και δόξα αλλά εξελίσσεται σε βατερλό, ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά που 2.5 χρόνια μετά τα εγκαίνια, παρουσιάζει σοβαρή καθίζηση. Σε ανακοίνωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει λόγο για καθυστερήσεις, ολιγωρίες και προχειρότητα στο έργο, γεγονός που όπως επισημαίνει, είχαν συνέπεια την καθίζηση.

Η ανακοίνωση Αυγενάκη

«Από το καλοκαίρι του 2015, με συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ως Βουλευτής Ηρακλείου της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχα επισημάνει προς τον τέως Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά. Ένα έργο, έτοιμο προς υλοποίηση από τον Ιανουάριο του 2015, το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τραγική ολιγωρία καθυστέρησε να ολοκληρώσει για τέσσερα χρόνια.

Εξαρχής τόνιζα ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και οι βιαστικές διαδικασίες παράδοσης θα δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα. Όταν ο κ. Σπίρτζης μας προσκαλούσε πανηγυρικά στα εγκαίνια του έργου, είχα επισημάνει ότι εάν είχε ακούσει τη ΝΔ και τις επίμονες παρεμβάσεις μας, ο δρόμος αυτός θα είχε παραδοθεί από το 2017 και με επιμέλεια και όχι με την «ψυχή στο στόμα» έχοντας εκφράσει την επιφύλαξή μου, η πίεση του χρόνου να μην έχει επιφέρει εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου.

Δυστυχώς, δυόμισι μόλις χρόνια μετά, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Ένα νέο οδικό έργο, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί «ανάσα» για την κυκλοφορία και τις αγροτικές μεταφορές της τοπικής κοινωνίας, έπαθε μεγάλη καθίζηση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στις ολιγωρίες, τις καθυστερήσεις και τις προχειρότητες της περιόδου 2015-2017, όπως έχω επισημάνει πολλάκις. Οι δουλειές στο πόδι οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, το τίμημα πληρώνουν οι πολίτες και ειδικότερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσαράς».

Η απάντηση του Ν. Παππά

Σχόλιο του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά για τη δήλωση Αυγενάκη σχετικά με την καθίζηση στον άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά:

“Η καθίζηση στον άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά είναι “έργο” της Ν.Δ. Να μην προκαλεί ο κ. Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης κάνει ότι δεν θυμάται. Ψεύδεται και φωνασκεί για να μη θυμηθεί και κανένας άλλος. Η καθίζηση στον οδικό άξονα «Ηράκλειο – Μεσσαρά» σημειώθηκε σε σημείο του τμήματος «Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά», το οποίο δημοπρατήθηκε (2007) και περαιώθηκε (2014) επί Ν.Δ. Ο κ. Αυγενάκης -και όχι μόνο- γνωρίζει ότι η καθίζηση είναι «έργο» της Ν.Δ. Ας μην προκαλεί, λοιπόν”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί