«Το Τάγμα Αζόφ ενημερώθηκε από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ για τα νέα όπλα»

Το Nexta Tv αναφέρει ότι το Τάγμα Αζόφ ήταν το πρώτο που έμαθε για τους εκτοξευτές χειροβομβίδων που έφτασαν στην Ουκρανία

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανάρτηση του Nexta Tv που φέρεται να δείχνει το ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ να ενημερώνεται από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ για τα νέα όπλα που έφτασαν στην Ουκρανία.

«Ένα φορτίο εκτοξευτών χειροβομβίδων NLAW και εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ έφτασαν στο Χάρκοβο. Το Τάγμα Αζόφ ήταν το πρώτο που έμαθε για νέα όπλα» αναφέρει το Nexta. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέσο απηχεί τις απόψεις της λευκορωσικής αντιπολίτευσης και είναι σφόδρα αντι-ρωσικό.

Όπως έγραφε πρόσφατα η «Αυγή», το Τάγμα Αζόφ έχει έδρα τη Μαριούπολη και θεωρείται υπεύθυνο για μερικές από τις μεγαλύτερες αγριότητες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην εμφύλια σύγκρουση του Ντονμπάς.

Πολλά βίντεο, η γνησιότητα των οποίων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί, δείχνουν επιθέσεις του Αζόφ εναντίον άοπλων πολιτών. Μέλη της οργάνωσης καυχώνται άλλωστε συχνά στο Twitter για τις δολοφονίες αμάχων ή αυτονομιστών, αναφέροντας μάλιστα και τον αριθμό των θυμάτων της κάθε επίθεσής τους.

Ιδρυτικά μέλη του Τάγματος Αζόφ είναι ο Όλεγ Λιάσκο, βουλευτής του ακροδεξιού Ριζοσπαστικού Κόμματος, ο Ιγκόρ Κριβορούτσκο, προβεβλημένο στέλεχος του Δεξιού Τομέα, και ο γνωστός Ουκρανός «εθνικοσοσιαλιστής» Ντμίτρο Κορτσίνσκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί