Ν. Ηγουμενίδης: Έχουμε άλλες αξίες, άλλο σχέδιο για το μέλλον και τις ανάγκες της πατρίδας μας

Σχετικά με την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλη η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή φωτίζει διαρκώς τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του. Ο ίδιος διατυμπανίζει σε κάθε του λόγο μια ψεύτικη «συγγνώμη», ενώ παραμένει πιστός στην ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Δεν προχωρά σε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ. Δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν αναγνωρίζει τα τραγικά λάθη του ίδιου και των Υπουργών του στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Οι πολίτες που ζήσαμε τον αποκλεισμό των κεντρικών δρόμων της Αττικής είμαστε οι ίδιοι που δυόμιση χρόνια τώρα παρακολουθούμε τη χώρα να είναι πρωταθλητής της ακρίβειας στην Ευρώπη. Είμαστε οι ίδιοι που χάνουμε στοιχειώδη κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και που βιώνουμε την υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων και των Πανεπιστημίων. Σε όλους τους κρίσιμους τομείς η Κυβέρνηση απέτυχε και η κακοκαιρία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Ο «βασιλιάς» και το «επιτελικό» του κράτος είναι πλέον γυμνοί.  Η χώρα μας κατατάσσεται στις πλέον δυσμενείς θέσεις στους δείκτες απώλειας ζωής και ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στο ίδιο μοτίβο.

Τρεις μέρες τώρα το μήνυμα είναι καθαρό: Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν σχεδίασε με το βλέμμα στο αύριο και σε όφελος της κοινωνίας. Ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που να αφορά την εξυπηρέτηση των πολλών και του Δημοσίου.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να περιμένουμε άλλο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας δείχνει τον δρόμο. Με κορμό την Αριστερά και τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις μπορούμε και θα δώσουμε τη μάχη να φύγει η Κυβέρνηση που βλάπτει σοβαρά τη χώρα.

Έχουμε άλλες αξίες κι ένα άλλο σχέδιο για τη Δημοκρατία και την πατρίδα μας. Ένα σχέδιο που αφορά τους πολλούς και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και των επόμενων γενεών». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί