Έρευνα σε ορφανοτροφείο της Αττικής για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία βρεφών

Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Μια αποτρόπαιη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο της Αττικής έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σοκάρουν οι λεπτομέρειές της, καθώς αφορά – σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου που την αποκάλυψε – αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών, που ωθούνταν σε σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους από γυναίκες υπαλλήλους της δομής, οι οποίες τα παρακολουθούν και ενδεχομένως τα κατέγραφαν σε βίντεο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός ανέφερε πως έλαβε επώνυμη επιστολή – την οποία υπογράφουν τρία πρόσωπα – για κακοποίηση και βία κατά παιδιών στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο Αττικής. Σ’ αυτήν γινόταν μάλιστα λόγος για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία εργαζομένων στη δομή.

Η υφυπουργός ανέφερε πως πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας. Παράλληλα, «πάγωσε» τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε έρευνα για τη δομή αυτή με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την ίδια, στη δομή έχουν ήδη μεταβεί παιδίατροι και παιδοψυχιάτροι και εξετάζουν όλα τα παιδιά. Τέσσερα από αυτά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Νοσοκομείο Παίδων, στη μονάδα παιδικής κακοποίησης ώστε σε ουδέτερο περιβάλλον προστασίας να μπορέσουν να μιλήσουν για τα όσα βίωναν στο ορφανοτροφείο.

Σημειώνεται ότι πολλά από τα παιδιά φιλοξενούνταν στο ιδιωτικό ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι, σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η συγκεκριμένη δομή ελέγχεται ήδη από τη δικαιοσύνη για υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και αναδοχών. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι φιλοξενούσε πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί