Στις 11:30 οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

Τι κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν σίγουρος ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα αλλά αυστηρή τήρηση των ήδη υπαρχόντων, μετά από ένα 24ωρο, το Μαξίμου άλλαξε ρότα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πληροφορηθούμε ποιες από τις προτάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων υιοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέτρα προστασίας που αναμένεται να έχουν άμεση εφαρμογή.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες συνεχίζουν τις δραματικές διαπιστώσεις επισημαίνοντας πως χάνονται άδικα ζωές και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, κάνοντας προβλέψεις για έκρηξη κρουσμάτων έως και 18.000 την ημέρα πριν από τα Φώτα.

Η εισήγηση της επιτροπής είναι για τη λήψη πέντε μέτρων και συγκεκριμένα:

Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους

-Αποκλεισμός των φιλάθλων από τα γήπεδα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ ή διπλή μάσκα

-Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Η επιτροπή έχει κάνει πρόταση και για δεύτερο πακέτο μέτρο το οποίο αναμένεται να ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα:

-Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση

-Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους

-Επέκταση τηλεργασίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί