Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών από σωματεία του Ηρακλείου

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση σωματεία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Τα σωματεία μας εκφράζουν την στήριξη και αλληλεγγύη μας στον μεγάλο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες και με αυτόν τους τον αγώνα απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι χωρίς αυτούς δεν κουνιέται καράβι, δεν γυρνά ούτε μια προπέλα, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι χωρίς τον εργάτη γρανάζι δεν γυρνά!

Ταυτόχρονα η καθολική, απόλυτη συμμετοχή στην απεργία αποδεικνύει το δίκαιο και την πλήρη στήριξη όλων των ναυτεργατών στα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους για ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα και επιδιώκουν να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται και διεκδικούν για όλη την εργατική τάξη.

Μετά από χρόνια η εργατική τάξη μετρά σημαντικές νίκες. Οι επιτυχίες των συναδέλφων της EFOOD, αλλά και των εργαζομένων στην Ζώνη και στις προβλήτες της COSCO όχι μόνο μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν και την σημασία της οργάνωσης και της αλληλεγγύης καθώς και οι ναυτεργάτες στήριξαν με κάθε τρόπο αυτούς τους μεγάλους αγώνες ενώ και τώρα στους καταπέλτες των πλοίων δίπλα σας βρίσκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους οι συνάδελφοι σας από όλους αυτούς τους κλάδους.

Απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και την Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών, οι εργαζόμενοι στα καράβια και στη στεριά και οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουμε την δύναμη να αντεπιτεθούμε, να εμποδίσουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών που χτυπιούνται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με την μείωση των επιδοτήσεων, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τους δασικούς χάρτες. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους από την κυβέρνηση για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα στους βιοπαλαιστές αγρότες, φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων, απαγόρευση εισαγωγών στα κηπευτικά που οι ίδιοι παράγουν, μείωση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς που επιβαρύνει τον παραγωγό καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες γνώρισαν τη δύναμη της συμμαχίας αυτής σε παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις, στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα που βρήκε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα της Αθήνας και όλης της Ελλάδας.

Η μόνη απάντηση απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε είναι η κοινή συμμαχία που θα στοχεύει ενιαία το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης μεγάλου κεφαλαίου, κυβερνήσεων και ΕΕ. 

Καλούμε όλα τα συνδικάτα του νομού και της υπόλοιπης Κρήτης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, να δυναμώσουν την προετοιμασία τους για απάντηση με απεργία απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη που χτυπάει τον εργάσιμο χρόνο, την Κυριακή, το μέσο μισθό, την ασφάλιση και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δεν θα αφήσουμε να μας πάνε πίσω στον μεσαίωνα. Αγωνιζόμαστε σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας

Δυναμώνουμε ενισχύουμε τον κοινό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας

Το δίκιο μας με αγώνες Κατακτιέται !

Τα σωματεία που υπογράφουν

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί