Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες από τη κινητοποίηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οκτώ άτομα που συνελήφθησαν ύστερα από ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και αστυνομικών δυνάμεων, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, σωματική βλάβη κ.ά.

Ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής στον εισαγγελέα, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΠΕΝΕΝ: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη

Καταδικάζουμε την αστυνομική επίθεση που σημειώθηκε χθες ενάντια σε απεργούς εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει αναίτια την πάλη των εργατικών σωματείων και των μαζικών λαϊκών φορέων οι οποίοι διαδηλώνουν και παλεύουν ενάντια στην ανάμειξη και εμπλοκή της Ελλάδας και των λιμενικών υποδομών της προκειμένου να σταλεί στρατιωτικός εξοπλισμός και πολεμικό υλικό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία.
Οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, η αστυνομική και η κρατική τρομοκρατία δεν θα υποτάξουν την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και του λαού ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε και στην σύγκρουσή τους με την Ρωσία.
Ενώνουμε την φωνή διαμαρτυρίας με όλους τους εργαζόμενους και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία και δίωξη.
Καλούμε τα συνδικάτα και το ευρύτερο λαϊκό και αντιπολεμικό κίνημα να καταδικάσει απερίφραστα την κυβερνητική και αστυνομική καταστολή.

πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί