Το ΠΑΜΕ για τη χθεσινή μεγάλη απεργία

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τις μαζικές και επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας.  Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Σήμερα η οργή και η αγανάκτηση που όλος ο εργαζόμενος λαός νιώθει έγινε δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία. Οι εικόνες με το εργατικό ποτάμι να κατακλύζει κάθε δρόμο του κέντρου της Αθήνας δε μπορεί να κρυφτεί.

Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν με ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δε θα πεινάσουν, δε θα κρυώσουν, δε θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές-λαικές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία από εκατοντάδες εργασιακούς χώρους δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν την ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στην βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν. 

Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass. Πηγάζει από την δύναμη των συλλογικών μας διαδικασιών που μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, να ρίξουν στα σκουπίδια τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, να σπάσουν την τρομοκρατία, την καταστολή, το φακέλωμα και τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους.

Η σημερινή απεργία είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. Τώρα είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Όλοι στα συνδικάτα – Όλοι στον αγώνα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί