“Δεν αντέχουμε άλλο!”- Δραματική επιστολή νοσηλευτών του Βενιζελείου στο Candiadoc για τις καταστάσεις στο Νοσοκομείο

Την ώρα όμως που το νοσοκομείο στενάζει, κάποιοι έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη”…

Δεν αντέχουμε άλλο, δεν πάει άλλο! Με τις φράσεις αυτές νοσηλευτές του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου απευθύνονται στο Candiadoc προκειμένου να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν για πάνω από 1,5 χρόνο, την εποχή δηλαδή της πανδημίας. Στην επιστολή αναφέρονται οι σοβαρές ελλείψεις αλλά και οι απίθανες καταστάσεις με τους κομματικούς φίλους της ΝΔ, που συνεχώς διευκολύνονται σε βάρος των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Διαβάστε την καταγγελία

Δεν πάει άλλο! Θα πρέπει να παραιτηθούμε απο το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ. Την ώρα που τα περιστατικά COVID αυξάνονται τραγικά, στη νοσηλευτική υπηρεσία γίνονται ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ: ψάχνουμε νοσηλευτές με το τουφέκι. Τα τμήματα υπολειτουργούν… Κάνουμε πρωί – νύχτα, απόγευμα – πρωί νυχτα…

Υπάρχουν τμήματα με 5 ή 7 νοσηλευτές (για να βγάζουν 3 ( πρωί – απόγευμα – βράδυ) Χ 30 βάρδιες (ή Χ31 κάποιους μήνες) και !

1. Υπάρχει νοσηλεύτρια (συγγενής τομεάρχη) που λείπει με άδειες άνευ αποδοχών για προγράμματα στο εξωτερικό συνεχώς, πολλά χρόνια τώρα, κρατώντας όμως τη θέση της στο Βενιζέλειο (υπάρχει το όνομά της στη λίστα του γραφείου προσωπικού). Άλλοι μια εκπαιδευτική άδεια ζήτησαν για συνέδριο στο Ηράκλειο και η απάντηση ήταν “πώς τολμάτε όταν το νοσοκομείο στενάζει”!

2. Νοσηλεύτρια από μάχιμο τίμημα, μετακινήθηκε μόνιμα στο εμβολιαστικό κέντρο στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ και μετά με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου και της διοικήτριας της ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη, πήγε στο εμβολιαστικό στην Αλικαρνασσό.  

3. Τώρα που έχουμε υπηρεσιακό συμβούλιο: έχουν καταθέσει πολλοί νοσηλευτές αίτημα για μετάταξη, αλλά είναι εμφανές ότι τα “προσόντα” είναι πάνω από όλα κομματικά. Ακούμε όλα τα ονόματα που προκρίνονται και υπογράφει για αυτά ο διοικητής, όλα είχαν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ! Ενώ σε κάποιες επιπροσθέτως συμφωνεί και η αναπληρώτρια…

4. Η ΥΠΕ ενώ δεν μπορεί να μετακινήσει κάποιον για πάνω από 6 μήνες, τελικά οι μετακινήσεις γίνονται με τρόπο αδιαφανή, μεροληπτικό, προφανώς κομματικό και με ΝΔικό κριτήριο και για ένα χρόνο και πάνω… Όταν αντιδρούμε, η απάντηση της ΥΠΕ (κ. Μπορμπουδακη) είναι “δεν φταίω εγώ, “οδηγίες” από το υπουργείο”…

5. Όλο έρχεται νέο προσωπικό, αλλά … όλο χάνεται στο δρόμο…

Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι είμαστε που τραβάμε κουπί. Πώς γίνεται αυτό; ποιος μπορεί να μας πει;

Βοήθεια! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε γιατί έχουμε οικογένειες να ζήσουμε!”

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Δεν αντέχουμε άλλο!”- Δραματική επιστολή νοσηλευτών του Βενιζελείου στο Candiadoc για τις καταστάσεις στο Νοσοκομείο”

  1. Αντώνης Χριστοδουλάκης

    Τι λέτε ρε μας δουλεύετε ήθελα και να ήξερα….; Πριν 4-5 ημέρες πήγα 73χρονο θείο μου βενιζελειο 12 και μισι το βράδυ 7 άτομα πιο μπροστά από εμάς ο θείος μου με συμπτώματα εμφράγματος που είχε περάσει πριν 4 χρόνια και το αποτέλεσμα….. φύγαμε 3:20 χωρίς καν να μας δει κανείς αάαα και σε όλο αυτό το τρίωρο διάστημα είδαν μόνο ένα περιστατικό όλοι έφευγαν και όποιος θέλει και μπορεί ας με διαψεύσει….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί