Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων (φωτο- βίντεο)

Νέα αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων είχαμε στη φωτιά στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Μάλιστα, με εντολή του δημάρχου, Γιάννη Ταταράκη, εκκενώθηκαν πολυτελείς κατοικίες στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες.

Δείτε επίσης:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο – Μεγάλες καταστροφές- Σε ύφεση το μέτωπο

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται τρία χωριά – Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες

Κρήτη: Προληπτική εκκένωση οικισμού λόγω φωτιάς– Και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου, ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό. Ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα όταν βρέθηκε μερικώς εγκλωβισμένος στο χωριό Μέλαμπες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση. «Είμαι καλά στην υγεία μου αυτή την ώρα όμως ανησυχώ για το θέμα των αναζωπυρώσεων οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και σε πολλά μέτωπα λόγω των μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή».


Πέρα τον πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Το δυστύχημα είναι ότι τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων (φωτο- βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Δύο απορίες.
    . Ο υπουργός προστασίας που είναι ήταν στην Κρήτη, τουλάχιστον μέχρι χθες, έδειξε κάποιο ενδιαφέρον για τις φωτιές;
    . Ναι έχει ανάγκη η Γαλλία από πυροσβεστική βοήθεια αλλά εδώ καίγεται το σπίτι μας. Έχουμε περισσευμα;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί