«Καλώς ήρθατε στον μεσαίωνα ή αλλιώς στην Ελλάδα του 2021»: Μαθητές πατούν πάνω σε θρανία σε σχολείο που πλημμύρισε!

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Αττική. Δρόμοι, σπίτια, σχολεία πλημμύρισαν, ενώ σε ορισμένες περιοχές κόπηκαν δέντρα και έπεσαν στον δρόμο.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο μαθητές επιχειρούν να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφια, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Αττική.

Οι μαθητές πατούν πάνω σε θρανία προσπαθώντας να διαφύγουν από το σχολείο, ενώ κάποιοι ενήλικες – πιθανότατα εκπαιδευτικοί – τα βοηθούν, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Όπως φαίνεται και στο δεύτερο βίντεο, το προαύλιο του σχολείου έχει μετατραπεί σε λίμνη.

«Αν δεν στήναμε τη γέφυρα με τα θρανία άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο κοντέϊνερ»

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», ανέφερε στο GRTimes εκπαιδευτικός του σχολείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές πέρασαν καθηγητές και μαθητές, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
screenshot

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος βοήθησε στη συσσώρευση των υδάτων. «Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους» σημείωσε.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια» τόνισε.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
screenshot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί