Φωτογραφίες και ιατρικές γνωματεύσεις επιβεβαιώνουν την καταγγελία του Άρη Παπαζαχαρουδάκη για αστυνομική βία στη ΓΑΔΑ

Δεκαεπτά ημέρες μετά την αίτηση που κατέθεσε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης πήρε στα χέρια του τις ιατρικές γνωματεύσεις που επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε σχετικά με τη βία που δέχτηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης: «Θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου»: Σοκάρει η καταγγελία συλληφθέντα για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ

Έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τη νέα καταγγελία αστυνομικής βαρβαρότητας στη ΓΑΔΑ

Τα έγγραφα του νοσοκομείου που δημοσιεύει το documentonews.gr αλλά και οι φωτογραφίες με τα χτυπήματα του 21χρονου διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. που αρνείται πεισματικά και με θράσος την ύπαρξη ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων, ακόμα και αν πολλά από τα βασανιστήρια δεν χωράνε σε μία κόλλα χαρτί, αφού το να είσαι δεμένος πισθάγκωνα με μία κουκούλα στο κεφάλι σαν αιχμάλωτος πολέμου δεν δύναται να καταγραφεί.

Ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η καθυστέρηση παράδοσης των ιατρικών εγγράφων καθώς… κάποιος υπολογιστής χάλασε, αιτιολογία που ο 21χρονος χαρακτηρίζει  «ύποπτη». Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων όσο περίμενε τις ιατρικές βεβαιώσεις κατέθεσε στο εσωτερικών υποθέσεων και εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Και στις δύο περιπτώσεις η προσκόμιση των εν λόγω εγγράφων θα έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Η καταγραφή των χτυπημάτων του Α. Παπαζαχαρουδάκη χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως «μερική» αφού έχουν παραληφθεί κάποια εμφανή χτυπήματα που έφερε και δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο νεφρό του το οποίο όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είχε πρηστεί αρκετά και τον ενοχλεί ακόμα.

Ο 21χρονος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Μ. Χρυσοχοϊδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλοντας τα βασανιστήρια που υπέστη στο κτήριο της ΓΑΔΑ και έδωσε ώθηση στα υπόλοιπα θύματα αστυνομικής βίας, να μιλήσουν.

Περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατήγγειλε πως ήταν δεμένος πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι σαν αιχμάλωτος πολέμου, ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πηγαινοέρχονταν στο δωμάτιο που βρισκόταν, τον έβριζαν και τον χτυπούσαν. Ο ίδιος όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών από ένα σημείο και μετά ευχόταν να λιποθυμήσει, έτσι ώστε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ή να πεθάνει για να σταματήσει το μαρτύριο που ζούσε.

Μετά τις καταγγελίες του, ο Άρης κλήθηκε να καταθέσει στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων  της ΕΛ.ΑΣ., πράγμα όμως που δεν πτόησε τους άνδρες του Μ. Χρυσοχοΐδη να προβούν σε θρασύτατες δηλώσεις διάψευσης, ενώ δεν δίστασαν να στείλουν εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών επειδή… τόλμησαν(!) και δημοσιοποίησαν τις επώνυμες καταγγελίες ενός πολίτη.Ο πάτος όμως δεν έχει τέλος, αφού μετά τη δημοσίευση του εξωδίκου από το Documento βγήκε και… ένταλμα σύλληψης για τον εκδότη του, Κώστα Βαξεβάνη.

Δείτε ακόμη: Έτσι κάνουν τα ανελεύθερα καθεστώτα: Ένταλμα σύλληψης κατά του Βαξεβάνη, ενώ η ΕΛΑΣ ακόμα “ψάχνει” τους καταδικασμένους νεοναζί

Ο φόβος που προσπαθούν να επιβάλλουν ας επιστρέψει στους ίδιους: ιδού η λίστα για την οποία θέλουν να συλλάβουν τον Βαξεβάνη

Στρέφεται νομικά κατά των 22 αστυνομικών ο Κ. Βαξεβάνης – Μήνυση και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράβαση καθήκοντος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί