Αύριο η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Σ.Βαρδάκη για την αξιοποίηση του «Ν. Καζαντζάκης»

Για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» και το ενδεχόμενο παραχώρησης της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, καλείται να απαντήσει, αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

Το τελευταίο διάστημα, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, από την αναφορά του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταμπουλίδη, στην έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, ενόψει της επικείμενης έγκρισης του καταλόγου με τα πρώτα έργα, που θα ενταχθούν στις διαδικασίες της Μονάδας Ωρίμανσης και Έργων του Ταμείου.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση είχε επανειλημμένως δεσμευτεί για διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη διαμόρφωση του πλάνου της αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία τέτοια διαδικασία.

Ο κ. Βαρδάκης βάσει των παραπάνω, καλεί τον Υπουργό Υποδομών να αποσαφηνίσει αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μεταβίβαση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την πώληση σε ιδιώτη ή αν θα παραμείνει  η εν λόγω έκταση στην κυριότητα του δημοσίου και τα 500 περίπου στρέμματα στην κυριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Τέλος, ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να απαντήσει, αν θα λάβει υπόψη του, τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και των φορέων, προχωρώντας σε διαβούλευση με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, για την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί