Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω»

Ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αλλά και απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή βρίσκεται η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου που καταθέτει για την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό τον Μάιο του 2020. «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω» και «έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”», ανέφερε μεταξύ άλλων, με δάκρυα στα μάτια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην συγκλονιστική της κατάθεση.

Η 35χρονη Ιωάννα, η οποία έχει δηλώσει πως θα είναι παρούσα σε κάθε δίκη, έφτασε στις 9 το πρωί στα δικαστήρια. Λίγο αργότερα έφτασε στα δικαστήρια και η 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαρατζούλα. Οι δυο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά την επίθεση. 

Πρώτη στο βήμα από τους συνολικά 34 μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέβηκε η Ιωάννα προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα της επίθεσης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η Ιωάννα που κινδύνευσε να χάσει ακόμα και τη ζωή της και αναγκάζεται να φοράει ειδική μάσκα για τη θεραπεία των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το βιτριόλι, πέρα από την ημέρα της επίθεσης, αναμένεται να μιλήσει και για τη σχέση της με την κατηγορούμενη, η οποία σημειωτέον δια του δικηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου ζητεί από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω»

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε με», είπε  ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της. Η Ιωάννα περιέγραψε: «Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας».

«Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου. Στα μαλλιά μου στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο. Πήγα τρέχοντας. Πέρασα τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου», συμπλήρωσε.

«Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα», ανέφερε η Ιωάννα.

«Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω», είπε η Ιωάννα.

«Φώναζα θεέ μου βοήθησέ με»

Εν συνεχεία, με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”. Έβγαλα τα ρούχα μου. Με σκέπασαν. Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε να ουρλιάζω να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξανά ξυπνάω, μ έκαναν τομές στο μάτι μ και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω».

«Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε θεέ μου κ κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή», πρόσθεσε.

«Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα κ απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο», σημείωσε η Ιωάννα.

Ακόμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε πως: «Η κατηγορούμενη είπε στην ξαδέρφη μου μετά την επίθεση ότι “εντάξει, αν δεν μπορεί να δουλέψει, θα πάρει αποζημίωση και θα ζήσει”. Αυτό το σχόλιο σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις και με όσα μου έχει αναφέρει η μητέρα μου, ότι “κάποιος ή κάποιοι είχαν προσπαθήσει να με δουν στο νοσοκομείο”, δείχνουν ότι στόχος ήταν να με σκοτώσει».

«Αυτό που είπε στην ξαδέρφη μου δείχνει άνθρωπο με έλλειψη συναισθήματος, λες και μιλούσε για ένα αυτοκίνητο που χάλασε», κατέληξε.

Παρούσα η κατηγορούμενη

Λίγο μετά τις 09:30 η 36χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Γύρω από την κατηγορούμενη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και διεκόπη προκειμένου να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρευρέθηκε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία ήταν απούσα. «Με την απουσία της στη δίκη απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» είπε η χαρακτηριστικά η 35χρονη κατά την αποχώρησή της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Νούλη, η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη Ιωάννα, λόγω της μεγάλης ποσότητας και πυκνότητας του καυστικού υγρού που έριξε στο θύμα και θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Μέχρι και σήμερα, η κατηγορουμένη δεν έχει εξηγήσει στις αρχές ποιος ήταν ο λόγος που την ώθησε να προβεί σε μία τέτοιας σκληρότητας επίθεση και επιμένει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, αλλά να πονέσει και να τραυματίσει το θύμα.

Για την δίκη έχουν  κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσά τους και θεράποντες ιατροί της 35χρονης Ιωάννας.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω»”

  1. ήταν ένα χτύπημα άνανδρο, εναντίον κάθε καλής κοπέλας

    Η Ιωάννα είναι το σύμβολο κάθε νέας γυναίκας από το λαό, από την επαρχία, που σπούδασε, απέκτησε με την αξία της ένα καλό επάγγελμα και εργάστηκε, για να ζήσει με αξιοπρέπεια… Η Ιωάννα αντιμετώπισε το οξύ, κάτι ακραία καταστροφικό. Οι άλλες αντιμετωπίσαμε κατά πρόσωπο διάφορα άλλα “οξέα”… Σπούδασα με κόπο μελετώντας αδιάκοπα από παιδί. Ξεκίνησα ένα επάγγελμα από το οποίο μπορούσα να κερδίζω το ψωμί μου. Όμως ήταν εκεί η μαμά, οι θείες, οι φίλες που ψιθύριζαν ή φώναζαν “να κοιτάς τις προκηρύξεις να μπεις στο δημόσιο”… “είσαι καλή περίπτωση, πρέπει να βρεις καλό γαμπρό”… “μια που γνώρισες το Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί δεν πας και συ να του ζητήσεις να σε κρατήσει μόνιμη”… Παράλληλα προβάλλονται ένα σωρό γυναίκες που ό,τι είναι και ό,τι έχουν το χρωστάνε στο γεγονός ότι είναι γυναίκες… Δοξάζονται, πλουτίζουν, για να δώσουν το μήνυμα “αν είσαι όμορφη και κυρίως έξυπνη όλα είναι δυνατά”… Η Ιωάννα είναι η δική μας αγία. Η αγία των καλών κοριτσιών.

  2. Η Ιωάννα είναι ο Εσταυρωμένος του βρώμικου συστήματος εξευτελισμού των γυναικών...

    Η Ιωάννα δεν δέχτηκε στο πρόσωπό της μόνο το βιτριόλι της δράστριας… Δέχτηκε το δηλητήριο του μισογυνισμού μιας κοινωνίας που δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι η εντιμότητα είναι ο σωστός δρόμος για μια γυναίκα… Και πώς να αποδεχτεί η κοινωνία ότι η εντιμότητα είναι ο δρόμος ο σωστός, όταν ζει και βασιλεύει το πρότυπο της πλαστικής κούκλας που γίνεται εκατομμυριούχος με ένα γάμο ή με μια εκπομπή – ξεπεσμό?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί