Νέα προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος τραυμάτισε με βιτριόλι επτά μητροπολίτες, τον γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου, αλλά και έναν αστυνομικό στη Μονή Πετράκη.

Ο δράστης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (Τρίτη) στις 11:00. Κατά την αποχώρησή του μάλιστα, ενώ έφευγε με το περιπολικό φώναξε ότι «δεν υπάρχει εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, όλα θα αποδειχτούν».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ιερέα ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή. «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο ιερέας, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για αυτή την εβδομάδα.

Ο υπό καθαίρεση ιερέας παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα χωρίς ράσα, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και φορώντας μάσκα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 37χρονος επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους αρχιερείς του συνοδικού δικαστηρίου την ώρα που συνεδρίαζαν για την καθαίρεσή του, καθώς κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Την Πέμπτη, ο ιερέας που προχώρησε στην πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο και συγκεκριμένα στο Δρομοκαΐτειο, προκειμένου να εξεταστεί η ψυχική του υγεία. Ο 37χρονος εξετάστηκε από τους γιατρούς φυλασσόμενος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικαλεστεί ψυχιατρικά προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί