Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε σε μητροπολίτες με καυστικό υγρό την Τετάρτη καθώς μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του.

Δείτε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Ψυχιατρικής φροντίδας χρήζει ο 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Εξαπέλυε απειλές λέγοντας πως θα προβεί σε αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία ο ιερέας

Σε δήλωσή του, ένας εκ των συνηγόρων του ιερέα, τόνισε: «Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά άτομα. Θα ζητήσουνε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από το θύμα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Επιμένει ο ιερέας ότι έπρεπε να τους εκδικηθεί

Όχι ένα αλλά δύο μπουκάλια με βιτριόλι φέρεται να είχε στην κατοχή του ο ιερέας της επίθεσης στην Μονή Πετράκη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο.  Αφού τα έβαλε σε μπουκάλια παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Σκοπός του 37χρονου Θ. Κ, ήταν να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Αφότου λοιπόν, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης και κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε τα μπουκάλια και άρχισε να τους ραντίζει με το καυστικό υγρό στέλνοντας 10 άτομα στο νοσοκομείο εκ των οποίων οι επτά συνεχίζουν να νοσηλεύονται άλλοι με πιο σοβαρά και άλλοι με ελαφρά εγκαύματα. 

«Εκδίκηση»

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας, πάνω στον ιερέα βρέθηκαν περισσότερα από 15 χάπια tavor, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο οποίος μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΙ ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση. Πρόσθεσε πως ναι μεν έχει μετανιώσει αλλά δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Στην συνάντηση μου μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο 37χρονος του μετέφερε ότι παρήγγειλε το χημικό υγρό από μια εταιρία που του είπαν ότι το συγκεκριμένο δεν μπορεί να βλάψει.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν έβλεπα ότι ήξερε και καταλάμβανε τι έχει κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Το προφίλ του ιερέα

O ιερέας, με τα αρχικά Θ.Κ, ο οποίος οδηγήθηκε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του e-reportaz.gr, που σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης που μάλιστα φέρεται να έκρυβε στα ράσα του. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκε κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2015 ο ιερέας Θ.Κ φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια που έλαβαν χώρα στο προαύλιο ιερού ναού σε χωριό της Βέροιας, ενώ σύμφωνα με το verianet.gr ο εν λόγω ιερέας έχει σε βάρος του αρκετές καταγγελίες για σειρά αδικημάτων οικονομικής φύσεως και όχι μόνο, όπως η χειροδικία σε γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κατά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε, αφαίρεσε όλο τον οικιακό εξοπλισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του verianet.gr, στο διάστημα όπου είχε τεθεί σε αργία, εθεάθη να παίζει ζουρνά σε πανηγύρι σε χωριό των Σερρών.

Έπειτα από επίμονες παρακλήσεις, τοποθετήθηκε ιερέας σε χωριό της περιοχής Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με τα τοπικά Μέσα να επισημαίνουν ότι δεν παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί