Μονή Πετράκη: Εξιτήριο για τους επτά μητροπολίτες – Στον εισαγγελέα χωρίς ράσα ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό

Τι αναφέρουν τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Ιατρικό ανακοινωθέν για τη νοσηλεία και την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση, με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη, χθες το βράδυ, εξέδωσαν τα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΚΑΤ.

Σύμφωνα με αυτά επτά Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο ενώ ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού παραμένει για νοσηλεία.

Πιο συγκεκριμένα το Γενικό νοσοκομείο Γεννηματάς αναφέρει ότι «στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης
  • Μητροπολίτης Κηφισίας
  • Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, Πέμπτη.

Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26 Ιουνίου του Μητροπολίτη Κηφισιάς.

Το νοσοκομείο ΚΑΤ αναφέρει ότι «ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

  • Μητροπολίτης  Άρτης, προσήλθε  
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

  • Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

Στον εισαγγελέα χωρίς ράσα ο δράστης

Ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που χθες επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε μετά τις 18:30 ο 37χρονος ιερέας που χθες επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.

Ο καθαιρεθείς ιερέας έφθασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα

Νωρίτερα οδηγήθηκε στο Δρομοκαΐτειο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιερέας, ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και καθαιρέθηκε μετά την εξέταση του από το συνοδικό δικαστήριο για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Νωρίτερα, οι επτά Μητροπολίτες, έλαβαν εξιτήρια από τα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά την επίθεση με καυστικό υγρό.

Για επιπλέον νοσηλεία στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ παρέμεινε ο Αρχιμανδρίτης-Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί