Έργα «αρίστων» στον Λιμενοβραχίονα: Τοποθέτησαν τουαλέτες ακριβώς μπροστά σε εικαστικό έργο! (Φωτο)

“Αλήθεια πότε θα αντιδράσει αυτή η πόλη;”

Σε καταγγελία για ένα απίστευτο περιστατικό προχώρησε η Πρώην αντιπρόεδρος ΟΛΗ, κ. Αγγέλα Σμυρνάκη.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, σε μία κίνηση που διακατέχεται από πλήρη έλλειψη λογικής, η νέα διοίκηση του ΟΛΗ αποφάσισε να εξαφανίσει με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο  ένα έργο που κατασκευάστηκε στο λιμενοβραχίονα  αφιερωμένο στην «ΕΙΡΗΝΗ» από τον γνωστό ζωγράφο της πόλης Βασίλη Γρατσία.

Στα 2.500 μέτρα που εκτείνεται ο λιμενοβραχίονας, αποφάσισαν να τοποθετήσουν τουαλέτες, ακριβώς μπροστά στο έργο!

Δείτε τι αναφέρει στην καταγγελία της:

Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ενέργειες της νέας διοίκησης του ΟΛΗ να εξαφανίσει  με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο  ένα έργο που κατασκευάστηκε στο λιμενοβραχίονα  αφιερωμένο στην «ΕΙΡΗΝΗ» από τον γνωστό ζωγράφο της πόλης Βασίλη Γρατσία .

Το έργο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΗ και αποτελεί τμήμα μιας ενότητας στην πλατεία του λιμενοβραχίονα  στην οποία συνέβαλαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας Βασίλης Βασιλειάδης, Βασίλης Γρατσίας και Νίκος Μουρέλος.

Στόχος μας ήταν να ενεργοποιηθούν όχι μόνο οι καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μέσα από την ώσμωση διαφορετικών ιδεών και μέσων  αλλά και να ωθήσει στη σύμπραξη καλλιτεχνών και φορέων  για την ενίσχυση των δεσμών της τέχνης με την κοινωνία στην εποχή των συνεχών αλλαγών και των πολιτισμικών προκλήσεων που βιώνουμε στη χώρα μας 

Τολμήσαμε με την βοήθεια σημαντικών ανθρώπων να μιλήσουμε στον δημόσιο χώρο για πολιτισμό  δηλαδή για την ίδια την ζωή .

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό δημόσιο διάλογο μεταξύ του πολίτη και του δημόσιου χώρου που απελευθερώνει την σκέψη και προωθεί τη δράση.  Τέχνη και δημόσιος χώρος έχουν δύο ισχυρούς παρανομαστές ( τα άτομα και τα δημοκρατικά ιδεώδη )  θέμα βαθειά πολιτικό  κι αυτό είναι επικίνδυνο γιατί δεν συμφέρει  η δημιουργία , το όραμα η δράση .., γιατί αφυπνίζει, προβληματίζει κινητοποιεί.

Αυτά ίσως τρόμαξαν τους άριστους της σημερινής εξουσίας  του ΟΛΗ  και φρόντισαν να εξαφανίσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο  ιδιαίτερα το τμήμα εκείνο που στέλνει το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ τοποθετώντας μπροστά από το έργο δύο Τουαλέτες.

Αλήθεια πότε θα αντιδράσει αυτή η πόλη;

Το έργο του Β. Γράτσια πριν την τοποθέτηση των τουαλετών
Και μετά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί