Οι πιέσεις είχαν αποτέλεσμα: Σημαντικά ακίνητα και υποδομές του Ο.Λ.Η. γλυτώνουν την ιδιωτικοποίηση (βίντεο)

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη – Θεατρικός Σταθμός, κτήριο πρώην ΚΤΕΛ, Λιμενικό Περίπτερο, ο λιμένας στα Ληνοπεράμματα και τα αλιευτικά καταφύγια Άρβης, Λουτρών και Κερατόκαμπου, εξαιρούνται από την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Η.

Συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30/9 η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με την οποία ζητούσε, για μια ακόμη φορά, από τον Υπουργό Ναυτιλίας να εξαιρέσει από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου – Ο.Λ.Η. ακίνητα και υποδομές που βρίσκονται εκτός του λιμανιού του Ηρακλείου και έχουν έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

«Οι συντονισμένες πιέσεις των τελευταίων τριών ετών απέδωσαν τους πρώτους καρπούς. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει, έστω και εν μέρει, αποδεκτό το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να εξαιρέσει από την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Η. σημαντικά ακίνητα και υποδομές, που μπορούν και πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Επόμενο βήμα από την πλευρά μας, να πιέσουμε έτσι ώστε να παραχωρηθούν τα κτήρια του Θεατρικού Σταθμού, του πρώην ΚΤΕΛ, του Λιμενικού Περίπτερου, ο λιμένας των Ληνοπεραμμάτων και τα αλιευτικά καταφύγια Άρβης, Λουτρών και Κερατόκαμπου στους αντίστοιχους Δήμους. Για να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στις κατά τόπους κοινωνίες και να ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική αυτών των περιοχών.».

Κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε την εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τον Ο.Λ.Η, παρά την απουσία οποιασδήποτε σχετικής διεθνούς υποχρέωσης της χώρας και παρά το ότι υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίησης του φορέα. Υπενθύμισε παράλληλα τις ενέργειες που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με προσωπική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα με σκοπό να λειτουργεί το λιμάνι «μέσα από τα κάγκελα». Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης, ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον των υποδομών του Ο.Λ.Η. που βρίσκονται εκτός του λιμανιού Ηρακλείου, μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ο.Λ.Η.

Απαντώντας ο Υπουργός, δεσμεύτηκε ότι από την σύμβαση πώλησης θα εξαιρεθούν τα ακίνητα του Θεατρικού Σταθμού, το κτήριο που στέγαζε το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, το Λιμενικό Περίπτερο, οι εγκαταστάσεις στα Ληνοπεράμματα και τα αλιευτικά καταφύγια Άρβης, Λουτρών και Κερατόκαμπου, ενώ δεν θα εξαιρεθεί η δεξαμενή που υδροδοτεί το λιμάνι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί