Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Ηγουμενίδη: Κινδυνεύουν άμεσα 64 θέσεις εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές της Κρήτης

Στη Βουλή φέρνει με επίκαιρη ερώτηση το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές και Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης

Ο βουλευτής με την ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κρίσιμες κοινωνικές δομές της Κρήτης τονίζοντας ότι κινδυνεύουν άμεσα σειρά θέσεων εργαζομένων και συγκεκριμένα «συνολικά 64 θέσεις, ως επί το πλείστον θέσεις εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις αλλά και επικουρικό προσωπικό, είτε έχουν λήξει είτε μέσα στο επόμενο διάστημα -μέχρι τον Αύγουστο- πρόκειται να λήξουν χωρίς να διαφαίνεται καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση για την ανανέωση τους».

Σημειώνοντας τη σημασία των παραπάνω δομών ο Νίκος Ηγουμενίδης εξηγεί ότι «πρόκειται για δομές στις οποίες εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας νοητικά ή κινητικά, που ζουν μόνοι τους, και άτομα με αναπηρία, και που τόσο κατά τα χρόνια της μνημονιακής λιτότητας, όσο και κατά το τρέχων διάστημα της πανδημίας αποτέλεσαν τείχος προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Σύμφωνα με το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, που έρχεται μετά από επίσκεψη του βουλευτή στο Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΑΠΑΗΚ), πρόκειται για κρίσιμες ειδικότητες στη λειτουργία των δομών, όπως μάγειρες, βοηθοί μαγείρων, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και φύλακες.

«Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι ότι στο ΠΑΠΑΗΚ Ηρακλείου αναμένεται να λήξουν συνολικά 3 συμβάσεις καθαριότητας. Επίσης, μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένες από τις παραπάνω δομές Κοινωνικής Πρόνοιας ήδη δεν έχουν μάγειρα. Ακριβώς επειδή οι ιδιώτες αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση του οφέλους ενδεικτικά αναφέρεται ότι αρκετές από τις προσκλήσεις για σίτιση που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κέντρα έχουν ήδη βγει «άγονες»», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων και την πλήρωση των κενών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης και μάλιστα χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών εργολάβων.

Η ερώτηση έχει προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες της Βουλής να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί