Νέα κραυγή αγωνίας των ξεναγών: Η τουριστική περίοδος θεωρητικά ξεκίνησε, όμως εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επιβίωσή μας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, μέσω της οποίας ζητά για άλλη μια φορά την στήριξη του κλάδου, καθώς όπως αναφέρει οι ξεναγοί συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Προερχόμενοι από ένα καταστροφικό 2020, με 90% ανεργία πανελλαδικά και με εκμηδενισμό των εισοδημάτων, με οικονομική στήριξη για το ίδιο έτος μόλις 1.868 ευρώ και με μόλις 50 ένσημα, χωρίς καν την εξασφάλιση των 100 ενσήμων, ώστε να υπάρξει ένταξη στο επίδομα ανεργίας τον χειμώνα του 2021-2022, οι ξεναγοί δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

Η τουριστική περίοδος θεωρητικά ξεκίνησε για το 2021, όμως οι ξεναγοί της Ελλάδας συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωση τους.

Προερχόμενοι από ένα καταστροφικό 2020, με 90% ανεργία πανελλαδικά και με εκμηδενισμό των εισοδημάτων μας, με οικονομική στήριξη για το ίδιο έτος μόλις 1.868 ευρώ και με μόλις 50 ένσημα, χωρίς καν την εξασφάλιση των 100 ενσήμων, ώστε να υπάρξει ένταξη στο επίδομα ανεργίας τον χειμώνα του 2021-2022. Χωρίς να έχουμε δικαίωμα σε τυχόν διευκολύνσεις και παροχές (μείωση ενοικίου, διευκολύνσεις σε αποπληρωμή δανείων κλπ) όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που επλήγησαν από την πανδημία.

Το 2021, οι ξεναγοί έχουν λάβει 1.068 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έχουν συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση για έκτακτη ενίσχυση και τον μήνα Μάρτιο, χωρίς όμως να έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα δηλώσεων και δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα ενίσχυσης για τον Απρίλιο και Μάιο.

Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η ανακοίνωση μη ρεαλιστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία εξανέμισαν κάθε ελπίδα για πιθανή εργασία (15 άτομα ανά γκρουπ σήμερα, ενώ η χωρητικότητα των λεωφορείων είναι σχεδόν τριπλάσια).

Για τους λόγους αυτούς, διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 20 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα Περγαλίδη).

Ζητάμε:

– Την αναδρομική στήριξη των ξεναγών για το 2020 καθώς και τα ένσημα που αναλογούν

– Τη στήριξη του κλάδου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021

– Την ένταξή μας στους πληγέντες από την πανδημία και τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις

– Ρεαλιστικά πρωτόκολλα για τις οργανωμένες επισκέψεις

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέα κραυγή αγωνίας των ξεναγών: Η τουριστική περίοδος θεωρητικά ξεκίνησε, όμως εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επιβίωσή μας”

  1. μαργαριτάρια

    Οι ξεναγοί διεκδικούν στήριξη για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, την ίδια όμως στιγμή άλλοι παρεμφερείς κλάδοι, συχνά με ανώτερη εκπαίδευση σε σύγκριση με εκείνη των ξεναγών, π.χ. καθηγητές και ιδιοκτήτες ξένων γλωσσών, μεταφραστές κτλ δεν μιλάνε, δεν διεκδικούν… Δεν θέλω να γίνω κακιά, αλλά ευκαιρία ήταν τώρα στην καραντίνα να ανοίξουμε και κάποιο λεξικό με φωνητική, για να μην πετάμε μαργαριτάρια όταν μιλάμε ή διδάσκουμε…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί