ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων: Στήριξη τώρα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

 Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων:

Ο νομός Χανίων στηρίζει το σύνολο της επιχειρηματικότητάς του στον τουρισμό. Υπάρχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι που τα έσοδά τους στο σύνολό τους προέρχονται από τους επισκέπτες. Υπάρχουν οι έμμεσα εμπλεκόμενοι οι οποίοι μεταξύ του πελατολογίου τους έχουν τουρίστες ή συνεργάζονται με τουριστικές επιχειρήσεις. 

Αλλά ακόμα και οι επιχειρήσεις που φαινομενικά δεν έχουν κανένα τουριστικό προσανατολισμό ωφελούνται, γιατί οι πελάτες τους έχουν εισοδήματα είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων διαπιστώνει ότι ο τόπος μας πλήττεται πρωτόγνωρα και ο διαχωρισμός βάσει Κ.Α.Δ. (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) ή οποιοσδήποτε άλλος διαχωρισμός δημιουργεί μόνο αδικίες και προσθέτει άλλο ένα πρόβλημα στα ήδη τεράστια προβλήματα που η πανδημία έχει δημιουργήσει. Άλλωστε στην τρέχουσα περίοδο επιχειρήσεις που λειτουργούν βάσει νόμου, αλλά χωρίς πελάτες λόγω της κατάστασης, επιβαρύνονται οικονομικά ίσως και περισσότερο από ό,τι αν ήταν κλειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων θεωρεί ότι για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα παρακάτω βήματα: 

1. Όσον αφορά το χρέος που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά να αγγίζουν τα 7 δισ., προτείνεται η διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών, και η αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις, με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο.

2. Μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Κεντρικό εργαλείο, η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για ένα χρονικό διάστημα.

3. Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με αντικατάσταση του Πτωχευτικού Κώδικα της Ν.Δ. -που ανοίγει τον δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και πτωχεύσεις φυσικών προσώπων- με ένα μόνιμο πλαίσιο με επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας.

                                               Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί