Στο σκοτάδι ο πλανήτης για την Ώρα της Γης

Ακριβώς στις 20:00 τα φώτα στην Ακρόπολη, στο Μνημείο του Φιλοπάππου στη Βουλή και σε άλλα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας έσβησαν, σηματοδοτώντας τη συμμετοχή της πόλης στη φετινή Ημέρα της Γης.

ta-ktiria-symvola-tis-choras-symmetechoyn-stin-ora-tis-gis-eikones0

Παρόμοιο σκηνικό και στη Μόσχα, όπου τα φώτα έσβησαν το βράδυ του Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο περίπου τέτοια μέρα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας της Γης. Για μία ώρα, το κτιριακό συγκρότημα του Κρεμλίνου, η Κόκκινη Πλατεία και ο ναός του Αγίου Βασιλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Στο Σίδνεϊ για μία ώρα η Όπερα και η Γέφυρα έσβησαν τα φώτα τους, τιμώντας την παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Στους κήπους της Σιγκαπούρης τα γιγάντια φουτουριστικά γλυπτά δέντρα έσβησαν στις 08:30 τοπική ώρα, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνες του υπόλοιπου κόσμου. Η φετινή Ώρα της Γης υπογραμμίζει τη σύνδεση μεταξύ της καταστροφής της φύσης και των διαδοχικών εξάρσων της πανδημίας του κορονοϊού που ταλανίζει τον κόσμο εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Δείτε το βίντεο του euronews.gr:

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί