Νέο βροντερό «όχι» πολιτών κατά της αστυνομικής βίας και για την διαχείριση της πανδημίας (Βίντεο)

Νέο δυναμικό «όχι» στην αστυνομική βία και την κυβερνητική αυταρχικότητα σήμερα από πλήθη πολιτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις από το Μεσολόγγι μέχρι την Καρδίτσα και την Ξάνθη.

Πρωτοβουλίες κατοίκων, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες και συνελεύσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι κατά της έξαρσης της καταστολής, της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και κατά της στρατηγικής της κυβέρνησης στην πανδημία, της περιστολής δικαιωμάτων και της ίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες στην πρωτεύουσα βγήκαν στους δρόμους γειτονιών, όπως η Καλλιθέα, η Δάφνη, ο Κορυδαλλός, τηρώντας τα μέτρα αποστασιοποίησης και ζητώντας να σταματήσει η αστυνομία βία και να δοθούν λεφτά στην υγεία.

Πορεία στο Ζωγράφου / «Εφ.Συν.»

«ΜΑΤ, βία, αστυνομοκρατία, αυτή είναι των αστών η δημοκρατία» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, «Μπάτσοι στις σχολές, σε δρόμους, γειτονιές, κι ο λαός πεθάνει στις εντατικές» και «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» φώναξαν μετά μουσικής στου Ζωγράφου. 

«Ούτε βήμα πίσω, καμία υποταγή – στο δρόμο θα τσακίσουμε την καταστολή» έγραφε χαρακτηριστικά πανό στην Κυψέλη. «Ούτε Υγεία, ούτε Ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία» στου Γκύζη. Κινητοποίηση έγινε μέχρι την Παλλήνη όπου δεκάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική.

Διαμαρτυρία στην Παλλήνη / «Εφ.Συν.»

Μαζική η πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο με τους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα, όπως τα εξής: «Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας» και «Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στον δρόμοι, όλο στον αγώνα».

Oι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, το άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, τη διενέργεια μαζικών, δωρεάν τεστ στον πληθυσμό αλλά και την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέο βροντερό «όχι» πολιτών κατά της αστυνομικής βίας και για την διαχείριση της πανδημίας (Βίντεο)”

  1. το τέρας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο

    Μαζεύονται πολλά περιστατικά βίας και απανθρωπιάς εκ μέρους όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Το μόνο ευχάριστο σε όλο αυτό είναι ότι σιγά σιγά ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει ποιο είναι το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό του μισάνθρωπου μικροπρεπή ηλίθιου που δεν σέβεται ούτε τους πραγματικούς βιοπαλαιστές.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί