Α. Ξανθός: Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι μονόδρομος- Καθυστέρησαν τραγικά

Σε γραπτή δήλωση του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην επίταξη γιατρών ιδιωτικού τομέα με τραγική καθυστέρηση, στο «και πέντε».

Δείτε: Μετά από ένα χρόνο χωρίς ενίσχυση του ΕΣΥ και ελάχιστες προσλήψεις, αποφάσισαν να επιτάξουν 206 ιδιώτες γιατρούς

Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Την ώρα που ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί τελείως και η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του ΕΣΥ για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων και την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης τους με επιπλέον προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) είναι πιο ηχηρή από ποτέ, η επίταξη τόσο ιδιωτικών κλινικών όσο και ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών είναι μονόδρομος. Με τραγική καθυστέρηση, στο «και πέντε», αλλά μονόδρομος.

Γιατί το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 1 χρόνο δεν υπήρξε ούτε η κατάλληλη προετοιμασία του ΕΣΥ με στοχευμένες μόνιμες προσλήψεις γιατρών στις κρίσιμες κλινικές και τμήματα, ούτε κανένα σοβαρό σχέδιο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη νοσηλεία περιστατικών covid.

Αντίθετα, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωναν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα περιοριστεί στη φροντίδα μη covid ασθενών. Και τώρα που κατέρρευσε το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» και ο «βασιλιάς είναι γυμνός», τώρα που τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν να διακομίζουν στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ασθενείς και έχουν δημιουργηθεί συνθήκες «ιατρικής πολέμου» στην εφημερία τους, τώρα το Υπουργείο Υγείας «τρέχει και δεν φτάνει». Και είναι τόσο αποτυχημένη και πανικόβλητη η διαχείριση της αιχμής του 3ου επιδημικού κύματος, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να έρθει σε ρήξη ακόμα και με παραδοσιακά της ακροατήρια και κοινωνικούς συμμάχους όπως οι ιδιώτες γιατροί και οι εκπροσωπήσεις τους.

Την ώρα αυτή η μόνη επιλογή είναι ένα σοβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιστρατεύσει, χωρίς εξαιρέσεις, όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας (δημόσιου, ιδιωτικού τομέα, Ενόπλων Δυνάμεων). Αυτό που προέχει σήμερα είναι η μάχη για τη ζωή, η συστράτευση των πάντων για να μείνει όριο το ΕΣΥ και οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», η με κάθε τρόπο διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Τώρα είναι η ώρα η υποχρεωτικότητας και της επίταξης όσων και όπου μπορούν αποτελεσματικά να βοηθήσουν. Και μάλιστα χωρίς προνομιακή μεταχείριση και προκλητικές ρυθμίσεις όπως ο διπλασιασμός του νοσηλίου στις ιδιωτικές κλινικές».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Α. Ξανθός: Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι μονόδρομος- Καθυστέρησαν τραγικά”

  1. Anti-logos

    Το νέο-φιλελέ τσίρκο Μητσοτάκη, δεν κάνει καμιά “επίταξη ιδιωτικού τομέα”, με αυτά τα βλακώδη “αστειάκια”. 200 γιατροί, (που θα βρει τρόπο να τους αποζημιώσει βασιλικά), το μόνο που θα κάνουν είναι να μπλέκονται στα πόδια των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία. Και δεν είναι η “εξυπνάδα” ενός πολίτη, αυτή, αλλά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΔHΝ.
    Αν δεν επιτάξουν τα ιδιωτικά μεγάλα σχήματα όπως το Μετροπόλιταν και άλλα του είδους να ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ με αυτόν το τρόπο δυναμικό και χώρο, τι να τους κάνουν τους (πληρωμένους) γιατρούς στα γεμάτα ράντζα, χωρίς ΜΕΘ δημόσια νοσοκομεία?
    Η υποκρισία και προσπάθεια του Μητσοτάκη και των ανδρείκελων του να κοροϊδεύουν τον κουρασμένο εξουθενωμένο λαό πρέπει να σταματήσει ΧΘΕΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί