Πάτρα: Γέμισαν οι κλίνες Covid σε «Άγιο Ανδρέα» και Ρίο – Έκτακτη σύσκεψη

Στο 80% η πληρότητα στις κλινικές για ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο νοσοκομεία, στο 60% γεμάτη η ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πληρότητα στις κλινικές Covid-19 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο έχει ανέβει στο 80%.

Το θέμα αποκάλυψε το tempo24.gr, το οποίο αναφέρει ακόμη σε ρεπορτάζ του ότι η πληρότητα στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου έχει ανέβει στο 60%.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να συζητηθεί πώς θα γίνει η διαχείριση της αύξησης των εισαγωγών.

Συνεχείς οι εισαγωγές νέων κρουσμάτων στον «Αγ. Ανδρέα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» εισάγονται συνεχώς κρούσματα κορωνοϊού, ενώ και η διασπορά στις κλινικές παραμένει μεγάλη.

Συγκεκριμένα χθες εισήχθησαν στο νοσηλευτήριο 15 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων από την πανδημία στους 39, με αποτέλεσμα να πιέζεται ασφυκτικά πλέον το σύστημα υγείας. Ακόμη στην κλινική για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 11 ασθενείς ως «ύποπτα κρούσματα», ενώ υπάρχει και ένας ασθενής με τον ιό στην ΜΕΘ.

Παράλληλα χθες έκλεισε η Β’ Παθολογική κλινική προκειμένου να γίνει απολύμανση. Σήμερα επαναλειτούργησε και ήδη νοσηλεύονται 4 ασθενείς.

Εξάλλου, από σήμερα υπάρχει αναστολή των τακτικών χειρουργείων και στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες επεμβάσεις.

Παιδιά με κορωνοϊό στο Ρίο

Στο μεταξύ συνολικά 4 παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ρίου, μεταξύ των οποίων και βρέφος 3 μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί