«Πιάστηκε στα πράσα»: Θέμα και στο Euractiv το φαγοπότι Μητσοτάκη μετά συνωστισμού

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός “συνελήφθη” να παραβαίνει για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας να σπάει τους κανόνες της καραντίνας. Αυτή τη φορά εμφανίζεται σε βίντεο να συντρώγει με δεκάδες άλλους, λες και τα μέτρα ασφαλείας δεν ισχύουν για εκείνον», η χαρακτηριστική εισαγωγή στο δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ενημερωτικής ιστοσελίδας.

«Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis has been caught breaking the confinement rules for a second time since the beginning of the pandemic. This time he is seen in a video having lunch with dozens of people, as if safety measures didn’t apply for him»: η διατύπωση του Euractiv όπως δημοσιεύτηκε, στο άρθρο με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνελήφθη να γιορτάζει, ενώ στους απλούς Έλληνες επιβάλλεται ακόμη σκληρότερο λοκντάουν»

«Η συμπεριφορά [του Κυρ. Μητσοτάκη] προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα, καθώς πλέον εφαρμοζονται αυστηρότεροι κανόνες, που ισοδυναμούν σχεδόν με καθολικό λοκντάουν», προσθέτει το Euractiv και τονίζει, αναφερόμενος και στη διάδοση του γεγονότος μέσω social media, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ σιωπούν:

«Το βίντεο που δείχνει τον Μητσοτάκη μαζί με περίπου 40 ακόμα ανθρώπους στην Ικαρία, την οποία επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, διαδόθηκε αστραπιαία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης», αλλά «τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν δημοσίευσαν το βίντεο. Οι Έλληνες εξέφρασαν στα social media την οργή τους γι’΄αυτή την γιορτή, την ώρα που ο κλάδος της εστίασης και της φιλοξενίας στην Ελλάδα είναι κλειστός για μήνες τώρα, με χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής».

Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτεταμένα και στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που χαρακτηρίζει «βαθιά αλαζονεία» την συμπεριφορά Μητσοτάκη, και τη σχετική δήλωση Τσίπρα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται έτσι «απλώςγιατί μπορεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί