Η κυβερνητική «αλήθεια» για το κορονογλέντι της Ικαρίας

Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη μέρα προκειμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντήσει για το κορονογλέντι της Ικαρίας παρουσία του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντάς το «πρόχειρο» και «σύντομο» αρνούμενος παραβίαση «των υγειονομικών μέτρων».

Μειωμένα αντανακλαστικά έδειξε η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε από το τραπέζωμα του πρωθυπουργό στην Ικαρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ένα 24ωρο μετά το τραπέζωμα απάντησε εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλύπτοντας ακόμα μια «ανεμελιά» του πρωθυπουργού που την ίδια μέρα έναρξης των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική επέλεξε να συν φάει με δεκάδες άλλα άτομα στο μπαλκόνι της οικίας του «γαλάζιου» βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, προκαλώντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

«Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε ”γλέντι στην Ικαρία”, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας» σχολιάζει αρχικά ο κ. Ταραντίλης παρά την εικόνα και το βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ανεπίτρεπτο συνωστισμό ατόμων σε μερικά τετραγωνικά μέτρα.

«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος» συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας να αντιστρέψει τα όσα κατέγραψε ο φακός.

Κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός αξιωματούχος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δε συμβάλει εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της  πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια  στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων(…)».

FB: Eleni Nitsola

Ο Χρ. Ταραντίλης κλείνει την απάντηση του προς την Κουμουνδούρου και όχι προς τον ελληνικό λαό παραδεχόμενος αστοχία μόνο ως προς την «επικοινωνία» λέγοντας πως «σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί ; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!» σχολίασε νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας.  

Αργά χθες το βράδυ, ο κ. Στεφανάδης επιχείρησε να δικαιολογήσει όσα έγιναν, κάνοντας λόγο για «πρόχειρο και σύντομο γεύμα», όπου «τηρήθηκαν όλα τα μέτρα» προστασίας. Αν και αναγνώρισε ότι οι συνθήκες «δεν ήταν οι πρέπουσες» καθώς -όπως υποστήριξε– «προσήλθε αυθόρμητα» κόσμος για να δει από κοντά τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και ισχυρίστηκε ότι «ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας» στο νησί της Ικαρίας.

Άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε άμεσα να σχολιάσει τα λεγόμενα του Χρ. Ταραντίλη, αναφέροντας: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες. Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;».

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη

ΜέΡΑ25: Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδης, τόνισε πως «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η Κυβέρνηση του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε “ικαριώτικο γλέντι” στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του.

»Κι όλα αυτά μάλιστα την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι “μένουνε σπίτι” από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

ΚΙΝ.ΑΛΛ: Υπεράνω του νόμου η Ν.Δ.

«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Πολυπληθής κουστωδία και προκλητικά γεύματα

Η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του Kομμανιστικού Κόμματος επισημαίνει πως «(…) η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του». 

► Οι στιγμές ανεμελιάς που κατέγραψε ο φακός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το τραπέζωμα πρόκληση στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη πέρασε όπως αναμενόταν τα ελληνικά σύνορα και έγινε αντικείμενο συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία και στη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί