Επιστρέψτε στην ομαλότητα!- Λυγερός προς Λαμπρινό για προσλήψεις “υγιών”, “λίστα μμε” και αντιδημοκρατικές λειτουργίες

Συνεχείς ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής αρχής τις τελευταίες ημέρες που προκαλούν και παραβιάζουν θεσμικά πλαίσια και νόμους και καταργούν κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, καταγράφει σε επιστολή του προς το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ο επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης “Ενεργοί Πολίτες”, Ηλίας Λυγερός.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Λυγερός αναφέρεται και στις δυο υποθέσεις που έφερε στο φως το Candiadoc, τις προσλήψεις προσωπικού με υποψήφιους μόνο υγιείς (…) πολίτες και τη “λίστα Λαμπρινού”, μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκαν μέσα ενημέρωσης, χωρίς κριτήριο και με αποκλεισμούς άλλων.

Δείτε: Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)

Δήμος Ηρακλείου: “Αποκλείουμε από τις προσλήψεις πολίτες με προβλήματα υγείας για να τους… προστατεύσουμε στην πανδημία”!


“Λίστα Λαμπρινού” για τα μέσα του Ηρακλείου!- Τί πλήρωσε για να είναι είδηση η επιθεώρηση… του κουρέματος γκαζόν στα Τείχη! (έγγραφα)

Παράλληλα θέτει το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας της δημοτικής αρχής, καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Λυγερός, αγνοεί τις αποφάσεις των δημοτικών οργάνων όταν δε συμφωνεί μαζί τους.

Η  επιστολή  

Προς   κ. Δήμαρχο  Ηρακλείου   

Κοιν.    Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου 


 Κε  Δήμαρχε,

  Τις τελευταίες ημέρες συνεχείς ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής αρχής προκαλούν, παραβιάζουν θεσμικά πλαίσια και νόμους και καταργούν κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες.

Συνοπτικά θα αναφέρω μερικές τέτοιες αποφάσεις που δικαιολογούν τα παραπάνω:

1. Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου με απαραίτητη προϋπόθεση ή προσόν οι υποψήφιοι να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα που να σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

 2. Διαφημίσατε (ως είχατε δικαίωμα) την κοινωνική σας πολιτική σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Κατά τη γνώμη μας η κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων έγινε χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο και τεκμηρίωση, οδηγώντας σε αποκλεισμούς και διακρίσεις. 

3. Δημιουργείτε τετελεσμένα, χωρίς αποφάσεις θεσμικών οργάνων και όταν τα όργανα αυτά αποφασίζουν διαφορετικά από τις προθέσεις σας, τα αγνοείτε. Όμως καθήκον και υποχρέωση σας είναι να υλοποιείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ανεξάρτητα αν συμφωνείτε με αυτές. Επίσης οφείλετε να ελέγχετε τα μέλη της Δημοτικής αρχής αν παρεκκλίνουν της παραπάνω υποχρέωσης.

4. Αποδέχεστε διαδικασίες λήψης αποφάσεων των επιτροπών του Δήμου, με συνεδριάσεις κυριολεκτικά της τελευταίας ημέρας του χρόνου, οι οποίες πραγματοποιούνται με επίκληση του κατεπείγοντος και με αιτιολογία «…των επικείμενων αλλαγών στο οικονομικό έτος και στη νομοθεσία». Αλήθεια ποιο νομικό πλαίσιο δικαιολογεί ακριβώς τέτοιες αποφάσεις, ιδιαίτερα δε για νομοθεσία που δύναται να ψηφιστεί μελλοντικά σε μη καθορισμένο μέχρι στιγμής χρόνο;

Κύριε Δήμαρχε,

Θα μπορούσα να συνεχίσω τις παραπάνω αναφορές γενικότερα, αλλά εστίασα μόνο σε γεγονότα των τελευταίων  ημερών που έχουν δημιουργήσει μία «κακή» ατμόσφαιρα και απαιτείται επαναφορά στην κανονικότητα . Η συρρίκνωση λειτουργιών και αρμοδιοτήτων του Δημοτικού συμβουλίου και η μεταφορά τους σε όργανα με πλειοψηφίες αναντίστοιχες με το εκλογικό αποτέλεσμα, εξαιτίας νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, τις οποίες η δημοτική σας αρχή ευλαβικά εφαρμόζει, μόνο στο κοινό καλό δεν οδηγεί.

Θεωρώ ότι γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. 
ΗΛΙΑΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ
Επικεφαλής  Δημοτικής  Κίνησης

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί