“Λίστα Λαμπρινού” για τα μέσα του Ηρακλείου!- Τί πλήρωσε για να είναι είδηση η επιθεώρηση… του κουρέματος γκαζόν στα Τείχη! (έγγραφα)

Τελικά είναι είδηση ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου παρέστη… στο κούρεμα του γκαζόν στα Ενετικά Τείχη και έκανε… αυτοψία; Δηλαδή, το ότι γίνονταν εργασίες και πήγε ο δήμαρχος, γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει τον πολίτη;

Η απάντηση παρακάτω, μετά τη διευκρίνιση και το σχετικό έγγραφο.

(Δεν αποτελεί το ερώτημα αιχμή για το Γραφείο Τύπου, αλλά για τον τρόπο που επιλέγει να πολιτευτεί η δημοτική αρχή).

Γιατί, λοιπόν, η δημοτική αρχή επιλέγει να πολιτευτεί με τέτοιο επικοινωνιακό τρόπο;

Μα αν πληρώνεις, τότε έχεις και απαιτήσεις από αυτούς που πληρώνεις…

Για να δούμε λοιπόν την εξήγηση, αρκεί να δούμε την ανάθεση 45.000 ευρώ που κάνει η δημοτική αρχή, δια της αντιδημάρχου Αριστέας Πλεύρη, σε μέσα του Ηρακλείου για τη διαφημιστική προβολή των δημοτικών δραστηριοτήτων τον Δεκέμβριο! Χωρίς να γνωρίζουμε καν τα κριτήρια που σε άλλους έδωσε πάρα πολλά, σε άλλους ψίχουλα και σε άλλους τίποτα.

Τι λέει η απόφαση την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη ΕΔΩ , ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλα τα μέσα και τα ποσά που πήραν.

Ο δήμος, για την προβολή του, μοιράζει για έναν μήνα (Δεκέμβριο 2020) ποσό 45.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σε – υποτίθεται, 26 μέσα του Ηρακλείου. Στην πραγματικότητα σε 5 μέσα (εταιρείες) δίνει 37.250 ευρώ με ανάθεση (σε κάποια δίνει και δεύτερο ποσό για να καλύψει τον ΦΠΑ!) σε τρεις άλλες εταιρείες άλλα 3.500 και μοιράζει στους υπόλοιπους από τους 26 τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ (μέσα και ο ΦΠΑ)!

Δηλαδή, ενισχύει καλά για έναν μήνα 5-6 μέσα και μοιράζει μερικά ψίχουλα σε όλους τους υπόλοιπους απλά για να τους έχει κομπάρσους!

Θα δείτε στη συνέχεια ολόκληρο τον κατάλογο, στον οποίο δεν υπάρχει το Candiadoc, καθώς αρνηθήκαμε να πάρουμε μέρος σε αυτή την εξευτελιστική διαδικασία. Γιατί τη χαρακτηρίζουμε εξευτελιστική; Πέραν από το γεγονός ότι ξέραμε πως θα μας χρησιμοποιούσε η δημοτική αρχή ως άλλοθι για να δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένα μέσα (φίλων και κολλητών, πέραν ενός μη φιλικού σε αυτήν συγκροτήματος, που ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να παρακάμψει), μας ζητήθηκε να… κάνουμε αίτηση με “χαρτόσημο” και μια πάκα δικαιολογητικά για να πάρουμε μια “χορηγία” από το δήμο Ηρακλείου! Λες και κάποιος που θέλει να διαφημιστεί σου ζητάει να κάνεις… “αίτηση” (προσέξτε, άλλο η κατάθεση προσφοράς, άλλο η αίτηση με χαρτούρα, σα να θέλεις να πάρεις πιστοποιητικό γέννησης…).

Αφήστε που ο δήμος Ηρακλείου όλο το προηγούμενο διάστημα (πέραν της καμπάνιας του Δεκεμβρίου) χρηματοδοτούσε συγκεκριμένα μέσα προκειμένου να προβάλλουν τις δραστηριότητές του, κυρίως τις πολιτιστικές, ενώ ζητούσε από όλους τους άλλους να κάνουν δωρεάν προβολή! Για να μην πούμε ότι μόλις αυτό διέρρευσε, προσπάθησε να “μπαλώσει” τα πράγματα, κάνοντας την καμπάνια του Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα όσοι τα “έπαιρναν” και πριν ως “φίλοι της δημοτικής αρχής”, να τα πάρουν ακόμα πιο χοντρά!

Ποιοι πήραν λοιπόν τις “χοντρές χορηγίες” του δήμου Ηρακλείου για τον Δεκέμβριο;

-Το συγκρότημα της Κρήτη tv – Α. Δημητρίου, που δεν είναι στα φιλικά της δημοτικής αρχής, αλλά προφανώς δεν ήταν δυνατό να παρακαμφθεί: 14.000 ευρώ.

-Το Creta TV 6.850 ευρώ.

-Η “Πατρίς” 6.000 ευρώ.

-Το Cretalive με “δορυφορικά” μέσα 5.900 ευρώ.

-Η εταιρεία Σκουταρά 5.500 ευρώ.

Βγάλτε και άλλα 3.500 ευρώ έξω που πήγαν σε τρεις εταιρείες με ραδιόφωνα (Athletic, Music club, Alpha κλπ), τα λοιπά 5.000 ευρώ με τον ΦΠΑ μέσα, πήγαν στα άλλα τοπικά μέσα. Και σε κάποια δεν πήγαν καθόλου.

Δείτε τη λίστα, για να καταλάβετε γιατί ο δήμος Ηρακλείου θεωρεί ότι… είναι “είδηση” ότι ο δήμαρχος παρίσταται στο… κούρεμα του γκαζόν στα Τείχη κι έχει την αξίωση να μεταδίδεται. Αφού πληρώνει!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Λίστα Λαμπρινού” για τα μέσα του Ηρακλείου!- Τί πλήρωσε για να είναι είδηση η επιθεώρηση… του κουρέματος γκαζόν στα Τείχη! (έγγραφα)”

  1. Δήμος Σθένης

    Μιμητής του Πέτσα κι ο Λαμπρινός; Μεγάλη η πρόοδος! Μόνο πως εδώ η “μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας…” επισφραγίζεται με την βόλτα στα τείχη “δια βρούβας”… Α, ρε Πέτσα πρωτοπόρε!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί