Δήμος Ηρακλείου: “Αποκλείουμε από τις προσλήψεις πολίτες με προβλήματα υγείας για να τους… προστατεύσουμε στην πανδημία”!

Απίθανη και καθυστερημένη απάντηση του δήμου Ηρακλείου για τις προσλήψεις μόνο… υγιών πολιτών

Προκαλώντας πραγματικά την κοινή λογική, η αντιδήμαρχος φτάνει στο σημείο να επιτεθεί στο Candiadoc και σε όσους έκαναν κριτική, δηλώνοντας ότι αυτά που ακούστηκαν και γράφουν… προσβάλλουν (και μάλιστα βάναυσα την κοινή λογική και υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών!

Με μια απίστευτη “δικαιολογία” ο δήμος Ηρακλείου επιχειρεί να “μαζέψει” τις προκλητικές προκηρύξεις του με τις οποίες ζητά να δουλέψουν… μόνο υγιείς: το κάναμε, απαντά με καθυστέρηση αρκετών ημερών η αντιδήμαρχος Διοικητικών, Μαρία Καναβάκη, επειδή θέλουμε… να προστατεύσουμε τους πολίτες με προβλήματα υγείας και να μην εργάζονται κατά την πανδημία! Ναι, ακριβώς έτσι απαντά, προσπαθώντας να καλύψει μια μεγάλη γκάφα, που φτάνει στα όρια του απάνθρωπου, μια υπόθεση που μετά την αποκάλυψη του Candiadoc έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου,

Σε δυο τουλάχιστον προκηρύξεις, με την υπογραφή της αντιδημάρχου, Μαρίας Καναβάκη, αλλά προφανώς όχι με δική της απλώς πρωτοβουλία, ο δήμος αποκλείει από τις προσλήψεις όσους έχουν προβλήματα υγείας, βάζοντας τον παρακάτω απάνθρωπο όρο:

 “Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.  

Δείτε: Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)

Δείτε και τη σχετική αναφορά στις δυο προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά 26 ατόμων, που αναρτήθηκαν στη σελίδα του στις 13 και 14 Ιανουαρίου:

Η αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας προκάλεσε αντιδράσεις από φορείς και δημοτικές παρατάξεις, αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια για το δήμο Ηρακλείου στα social media.

Δείτε: Δια της σιωπής η ενοχή…

Ένωση Ασθενών για την αποκάλυψη του Candiadoc: «Η απαίτηση της προκήρυξης του δήμου Ηρακλείου είναι πολιτικά και ηθικά παντελώς απαράδεκτη»

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο Ηρακλείου

Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» για την προκλητική προκήρυξη του Δήμου Ηρακλείου

Η απίθανη και καθυστερημένη απάντηση του δήμου Ηρακλείου

Μετά από 5 μέρες η αντιδήμαρχος Μ. Καναβάκη έστειλε πριν λίγο απάντηση, διακηρύσσοντας ότι… «Ο Δήμος Ηρακλείου προστατεύει τους δημότες, δεν τους διαχωρίζει». Γι αυτό και όσους έχουν προβλήματα υγείας τους απέκλεισε από τις προκηρύξεις, ώστε… να μην κινδυνεύουν εργαζόμενοι στη διάρκεια της πανδημίας!

Και προκαλώντας πραγματικά την κοινή λογική, η αντιδήμαρχος φτάνει στο σημείο να επιτεθεί στο Candiadoc και σε όσους έκαναν κριτική, δηλώνοντας ότι αυτά που ακούστηκαν και γράφουν… προσβάλλουν (και μάλιστα βάναυσα την κοινή λογική και υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών!

Διαβάστε το συγκριμένο απόσπασμα: “…οι απίστευτες αναφορές που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες σε ρεπορτάζ και ανακοινώσεις, περί διαχωρισμού των ανθρώπων από τον Δήμο Ηρακλείου, όχι απλώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά προσβάλλουν βάναυσα την κοινή λογική και υποτιμούν την νοημοσύνη των δημοτών.
Ο Δήμος Ηρακλείου δεν διαχωρίζει τους δημότες Ο Δήμος Ηρακλείου τους προστατεύει”
!

Διαβάστε ολόκληρη την απίστευτη ανακοίνωση

Ανακοίνωση Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών: «Ο Δήμος Ηρακλείου προστατεύει τους δημότες, δεν τους διαχωρίζει»

Αναφορικά με τις προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς Covid 19, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη διευκρινίζει τα κάτωθι:

  • Οι προκηρύξεις αφορούν σε συμβάσεις τετράμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών Διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου για τον περιορισμό της διασποράς του Covid 19.
  • Οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προστατεύονται από τον νόμο, όσον αφορά στην πανδημία Covid 19. Για αυτό και για όσο καιρό η πανδημία διαρκεί, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Αντιθέτως, και όπως είναι λογικό, το προσωπικό που προσλαμβάνεται για τις ανάγκες αντιμετώπισης των αναγκών που προκύπτουν λόγω Covid 19, δεν μπορεί να πάρει τέτοια άδεια. Άλλωστε αυτές οι προσλήψεις σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν τα κενά τα οποία προέκυψαν στο μόνιμο προσωπικό εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού.
  • Συμπερασματικά, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να προσληφθούν με τετράμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες εν μέσω πανδημίας Covid 19, άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Φανταζόμαστε αυτό είναι κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται ή θα έπρεπε να το αντιλαμβάνονται.
  • Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» στην ανακοίνωσή της διερωτάται αν «…υπάρχει κάποια άλλη Δημοτική Αρχή σε όλη την επικράτεια, που έχει κάνει τέτοιου είδους προκηρύξεις για προσλήψεις ατόμων, με τόσο προκλητικούς και συνάμα αυθαίρετους αποκλεισμούς» και εκφράζει την λύπη της που «…τη μοναδική εξαίρεση αυτού του κανόνα, την αποτελεί σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου…». Δεν γνωρίζει προφανώς ότι παρόμοιος όρος υπάρχει στις προκηρύξεις πολλών άλλων Δήμων της χώρας (Λαρίσης, Ρεθύμνης, Ιεραπέτρας, Σάμης, Βιάννου, Καρπάθου, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου Αττικής, για να αναφέρουμε μερικούς ενδεικτικά). Αν κάτι προκαλεί λύπη λοιπόν, είναι η προχειρότητα της ανακοινώσεως της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.
  • Με βάση τα παραπάνω, οι απίστευτες αναφορές που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες σε ρεπορτάζ και ανακοινώσεις, περί διαχωρισμού των ανθρώπων από τον Δήμο Ηρακλείου, όχι απλώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά προσβάλλουν βάναυσα την κοινή λογική και υποτιμούν την νοημοσύνη των δημοτών.
    Ο Δήμος Ηρακλείου δεν διαχωρίζει τους δημότες Ο Δήμος Ηρακλείου τους προστατεύει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί