Πρόστιμο σε εκκλησία που λειτούργησε: Εξαγριωμένος ο Μητροπολίτης επιτίθεται στον πολίτη που το κατήγγειλε

«Απειλή για την κοινωνία ο πολίτης που κατήγγειλε το ναό»

Σε μια εξαιρετικά προκλητική και επιθετική δήλωση προέβη η Μητρόπολη Μεσογαίας – Λαυρεωτικής με αφορμή την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή προστίμου στους ιερείς και τους πιστούς σε εκκλησία που άνοιξε παρά τα απαγορευτικά μέτρα τις πύλες της.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή σε ναό του Κορωπίου μετά από καταγγελία πολίτη, τον οποίο ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει «ασεβέστατο»!

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά το τέλος της θείας λειτουργίας όπου εκτός του ναού συνελήφθησαν ο ιερέας και οι Επίτροπο ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ναό 1.500 ευρώ και στη νεωκόρο 300 ευρώ. 

Η Μητρόπολη με αφορμή το περιστατικό της παραβίασης των μέτρων, ξεσπάθωσε κάνοντας λόγο για ασεβή, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και απαξιωτικά μέτρα για τον άνθρωπο και την Εκκλησία.

Μάλιστα, ανακοινώνει ότι κατά παράβαση των απαγορευτικών μέτρων οι ναοί θα συνεχίσουν να παρανομούν αφού «θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία».

«Απειλή για την κοινωνία ο πολίτης που κατήγγειλε το ναό»

Η Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής προχωράει ακόμα περισσότερο υποστηρίζοντας ότι: «Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος».

Καταγγέλλει μάλιστα ότι ο πολίτης που έκανε την καταγγελία αποτελεί απειλή για την κοινωνία!

Η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υποστηρίζει ότι το πρόστιμο θα πληρωθεί από το ταμείο στήριξης απόρων της Μητρόπολης λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μείνουν οι φτωχοί της περιοχής της χωρίς οικονομική βοήθεια τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις οι εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί