9 τα κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στο Μακρύ Γιαλό

Επαναληπτικά τεστ μέσα στην εβδομάδα

Σε 9 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο Μακρύ Γιαλό μετά τον έλεγχο που έκαναν οι Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Λασιθίου, Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας το Σάββατο το πρωί, με υπεύθυνη την κα Αθηνά Καρπούζη (Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τομέα ΠΦΥ Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (ΤοΠΦΥ), Επόπτριας Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Νομού Λασιθίου).

Πραγματοποιήθηκαν 123 δειγματοληψίες εργατών γης με καταγωγή από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν όπως επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης που μίλησε στον Ηχώ 99,8. Οι 9 θα απομονωθούν ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε καραντίνα για μια ακόμα εβδομάδα. Επίσης στους 114 εργάτες γης θα γίνουν επαναληπτικά τεστ στα μέσα της εβδομάδας. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή έγινε ενημέρωση και τους εργοδότες που είχαν τους εργάτες γης στα χωράφια τους.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες δύο ομοεθνείς τους βρέθηκαν θετικοί σε πρόσφατο τεστ covid που έκαναν όταν, την περασμένη Δευτέρα μετέβησαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, για κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο ένας εξ αυτών. Για την εβδομάδα που παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Δήμος εφοδίασε τους αλλοδαπούς εργάτες με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του και με φάρμακα.

Δείτε επίσης: Κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στην Κρήτη

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Μακρύ Γιαλό- Τρία κρούσματα στην περιοχή, σε κατ’ οίκον καραντίνα 100 εργάτες γης

Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη στον Μακρύ Γιαλό παρουσία Δημάρχου και του προϊσταμένου του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού, ανέφερε ο κ. Βρυγιωνάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί