Στον Όλυμπο για τον αγώνα Rogkas ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Στον Όλυμπο για τον αγώνα Rogkas 26χλμ βρέθηκε ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης αναφέρει:

Ο  Σύλλογος “Olympus Trails” διοργάνωσε χθές Κυριακή 26 Ιανουαρίου  τον 4ο αγώνα χειμωνιάτικου ορεινού τρεξίματος (winter trail), με την ονομασία «Salewa Ρογκάς», στον Όλυμπο.

Ο «Ρογκάς», που πήρε το όνομά του από μια ξεχασμένη λαϊκή λέξη, που στις παλιές κοινωνίες των βουνών σήμαινε χιονοστιβάδα, αποτελεί τον τρίτο και μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης και θα αποτελέσει εφεξής το πρώτο σκαλί για να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει τους υπόλοιπους δύο αγώνες της. Αποτελεί και μια αφορμή για γνωριμία με ξεχασμένα μονοπάτια ιστορικής σημασίας για τον Ολύμπο, που χάρη στην εθελοντική προσπάθεια της “Olympus Trails” ξαναήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια!

Αναλυτικά, παρουσιάζονται πιο κάτω όλες οι πτυχές του γεγονότος:

Η διαδρομή του αγώνα

Διαδρομή : Η διαδρομή του αγώνα έχει ανάπτυγμα 26,3 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 1880 μέτρα. Το μέσο υψόμετρο της διαδρομής είναι 833 μέτρα, το μέγιστο 1326 και το ελάχιστο 268. Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στο Λάκκο του Λιτοχώρου, σε υψόμετρο 270 μέτρων. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως κυκλική σε ένα ατρακτοειδές σχήμα. Και τα 26 χιλιόμετρα της διαδρομής κινούνται σε μονοπάτια των ανατολικών υπωρειών του Ολύμπου με βασικό άξονα και κέντρο αυτού του κύκλου την χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Η συρραφή των μονοπατιών που απαρτίζουν τη διαδρομή του Ρογκά, αποτελεί ένα μείγμα μέρους της διαδρομής του Olympus Mythical Trail σε ποσοστό 50% και του Lost Trail σε ποσοστό 70%. Και οι δύο αυτοί αγώνες, αποτελούν γεγονότα που επίσης διοργανώνονται από την “Olympus Trails”.

Στον απαιτητικό αυτό αγώνα 26χλμ .με πολλές αναβάσεις και υψομετρικό 1900 έλαβε μέρος ο αθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Παντελής Καμπαξής και τερμάτισε 26ος στην γενική κατάταξη με χρόνο 3 ώρες 37 λεπτά, ανάμεσα σε 280 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Διοίκηση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης συγχαίρει τον αθλητή Καμπαξή Παντελή για την διάκρισή του αυτή


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί