Ν. Ηγουμενίδης: Θετικό ότι ξεκινά ο διάλογος για το μέλλον της έκτασης του «Νίκος Καζαντζάκης»

Στη Λότζια έδωσε το παρών σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης κατά την παρουσίαση της 1ης φάσης της έκθεσης προέγκρισης  του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Δ.Ε Αλικαρνασσού που αφορά στις βασικές προτάσεις της μελλοντικής αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Δείτε: Παρουσίαση της 1ης Φάσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Νέας Αλικαρνασσού

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και των υπευθύνων της σύνταξης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά των προτάσεων που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου και στα ιδιοκτησιακά και κτιριακά ζητήματα της σημερινής έκτασης που θα πρέπει να εξεταστούν το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «είναι σημαντικό ότι εισερχόμαστε σήμερα με ουσιαστικό τρόπο στη συζήτηση και ανοίγει δημόσια η διαβούλευση για την αξιοποίηση της κομβικής για το μέλλον της πόλης έκτασης του σημερινού αεροδρομίου», ενώ εξέφρασε τη σημασία να έχει ουσιαστικό λόγο σε αυτή τη διαδικασία που ανοίγει η τοπική κοινωνία:  «Θα είναι κρίσιμο το επόμενο διάστημα και να επιζητηθούν αλλά και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις όλων των αρμόδιων φορέων. Η τοπική κοινωνία πρέπει με ουσιαστικό τρόπο να έχει λόγο και ρόλο στο κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης που θα απελευθερωθεί όταν κλείσει το σημερινό αεροδρόμιο», σημείωσε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

Σχετικά με το Ειδικό Χωρικό και τις βασικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν, ο βουλευτής σημείωσε ότι «το Ειδικό Χωρικό αποτελεί ένα θεσμικό εργαλείο που βάζει στο τραπέζι την προοπτική απελευθέρωσης μιας τεράστιας έκτασης κεντροβαρούς σημασίας τόσο για την ίδια τη Ν.Αλικαρνασσό, όσο και για το πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου ευρύτερα. Υπό αυτή την έννοια είναι εργαλείο που πρέπει να αξιοποιηθεί με το βλέμμα στο μέλλον και σε όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί