Γ. Κουράκης: Να αξιοποιήσουμε τις εκτάσεις του παλαιού αεροδρομίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Με την ευκαιρία της υπογραφής της Σύμβασης για την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5. Γιάννης Κουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε, η φάση ωρίμανσης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του νέου αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι και αρχίζει επιτέλους η φάση της κατασκευής. Το έργο δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προϋποθέσεις για την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα για το Ηράκλειο.

  Δείτε

Με την ολοκλήρωση του αναμένεται να ενισχυθεί ο τουρισμός που αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το σχεδιασμό της ανάπτυξης των εκτάσεων του παλαιού αεροδρομίου και των μη χρησιμοποιούμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σε απόλυτη συνάρτηση με τις ανάγκες της περιοχής άμεσης γειτνίασης, της Αλικαρνασσού, η οποία έχει υποστεί τις δυσμενείς επιπτώσεις από τη λειτουργία του επί δεκαετίες.
Παράλληλες διαδικασίες για παλαιό και νέο αεροδρόμιο.

Η νέα ανάπτυξη θα κινείται και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για το Δήμο Ηρακλείου όπως πρόσφατα αποτυπώθηκε στο προγραμματικό πλαίσιο της δημοτικής μας κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5. Οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας είναι σκόπιμο να κινηθούν παράλληλα με την φάση κατασκευής του νέου αεροδρομίου από τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό της ανάπτυξης των αποδεσμευμένων εκτάσεων.

Η δημοτική κίνηση μας προτείνει την άμεση ανάθεση μελέτης για περιοχές ειδικών χωρικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη ζώνη του αεροδρομίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί